ΑρχικήsecurityMicrosoft: Οι Cerber Ransomware μολύνσεις κυριαρχούν!

Microsoft: Οι Cerber Ransomware μολύνσεις κυριαρχούν!

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη Microsoft εχθές, το Cerber ransomware είναι υπεύθυνο για το ένα τέταρτο του συνόλου των ransomware ανιχνεύσεων για τις τελευταίες 30 ημέρες.

Τα στοιχεία προέρχονται αποκλειστικά από προϊόντα ασφαλείας της Microsoft, όπως το Windows Defender. Ενώ κάποιες άλλες εταιρείες ασφαλείας παρέχουν διαφορετικά στατιστικά στοιχεία, οι περισσότερες από αυτές έχουν γράψει στα blog τους για τις  Cerber ransomware καμπάνιες τον περασμένο μήνα, μιας και αυτή η οικογένεια-απειλή υπήρξε ιδιαίτερα δραστήρια τον τελευταίο μήνα όσο και ποτέ πριν.

Microsoft: Οι Cerber Ransomware μολύνσεις κυριαρχούν!

Ενώ το Cerber ήταν υπεύθυνο για το 25,97 τοις εκατό του συνόλου των ransomware ανιχνεύσεων, το Exxroute (ένα άλλο όνομα για το CryptXXX) πήρε το ασημένιο μετάλλιο με ποσοστό 15,39 τοις εκατό όλων των ανιχνεύσεων και ακολουθήθηκε από το περίφημο Locky με 12,80 τοις εκατό.

Η παρουσία του Locky στις τρεις κορυφαίες περισσότερο ανιχνεύσιμες απειλές ransomware είναι κάπως περίεργη, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διανομή του Locky σταμάτησε για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα και ταυτόχρονα με το Necurs botnet που ήταν κάτω για τρεις εβδομάδες.

Με το Necurs botnet κάτω, η διανομή των malware έπεσε κατακόρυφα τον Ιούνιο. Το Enigma Software ανέφερε ακόμη ότι τον Ιούνιο του 2016 είχε το χαμηλότερο αριθμό των συνολικών malware μολύνσεων από οποιοδήποτε άλλο μήνα από τον Απρίλιο του 2013.

Παρά τη μείωση των συνολικών malware αριθμών, η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι τα ransomware στοιχεία δεν επηρεάστηκαν από τον αριθμό των μηνιαίων ransomware μολύνσεων που εκτοξεύθηκαν 7,92 τοις εκατό κατά το 2015.

Κατά το release του Ιουλίου του 2016 της Microsoft, το Microsoft Malicious Software Removal Tool (MSRT) έρχεται τώρα με ειδική υποστήριξη για την ανίχνευση του Cerber ransomware.

Οικογένειες Ransomware

Share
Cerber 25.97%
Exxroute 15.39%
Locky 12.80%
Brolo 11.66%
Crowti 9.97%
FakeBsod 9.19%
Teerac 3.94%
Critroni 3.72%
Reveton 2.86%
Troldesh 1.21%
Ranscrape 1.18%
Sarento 0.76%
Urausy 0.70%
Genasom 0.65%

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS