ΑρχικήinetAνεπιθύμητο update των Windows 10 στοιχίζει $10.000 στη Microsoft

Aνεπιθύμητο update των Windows 10 στοιχίζει $10.000 στη Microsoft

[su_heading size=”18″ margin=”40″]H επιθετική, και σε αρκετές περιπτώσεις παραπλανητική, πολιτική αναβάθμισης των Windows 10 που ακολουθεί η Microsoft, στοίχισε στην εταιρία το ποσό των 10.000 δολαρίων.[/su_heading]

 Windows 10

Ως αποτέλεσμα μιας πολύμηνης νομικής διαμάχης, η Microsoft αναγκάστηκε να καταβάλει το ποσό των 10.000 δολαρίων σε ιδιοκτήτρια εταιρίας, στην Καλιφόρνια, λόγω της αναγκαστικής αναβάθμισης των Windows 10 που έλαβε χώρα στον υπολογιστή της, χωρίς τη συγκατάθεσή της. Η γυναίκα δήλωσε ότι το μη εξουσιοδοτημένο update των Windows 10 – το οποίο και δεν επιθυμούσε να συμβεί – αχρήστευσε το laptop της, αφήνοντάς το σε κακή κατάσταση.

“Δεν είχα ακούσει ποτέ για τα Windows 10”, αναφέρει. “Κανείς δεν με ρώτησε, ποτέ, αν ήθελα να αναβαθμίσω.”

Και ενώ η Microsoft συνεχίζει να προωθεί – με επιθετικό τρόπο – την δωρεάν αναβάθμιση των Windows 10, αρκετοί είναι οι χρήστες που έχουν εκφράσει κατά καιρούς τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική της εταιρίας. H εν λόγω κυρία όμως, είναι η πρώτη χρήστης που επιλέγει τη δικαστική οδό για τη δικαίωσή της, λαμβάνοντας τελικά χρηματική αποζημείωση.

Η Teri Goldstein προχώρησε σε μήνυση κατά της Redmond, αφότου διαταράχτηκε η ομαλή λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή της, οδηγώντας σε επιβράδυνση και συνεχή κρασαρίσματα, μετά από μια αποτυχημένη αναβάθμιση των Windοws 10.

Η Goldstein προσέγγισε αρχικά το τμήμα υποστήριξης της Microsoft για την επίλυση του ζητήματος, όμως σύμφωνα με την Seattle Times, απογοητεύτηκε ακόμη περισσότερο από την αντιμετώπιση που έλαβε, αποφασίζοντας να καταθέσει αγωγή εναντίον του γίγαντα του λογισμικού, αιτούμενη το ποσό των $10.000.

Η Redmond, πραγματοποίησε έφεση κατά της αρχικής απόφασης, όμως τον περασμένο μήνα συμφώνησε να καταβάλει την αποζημείωση στην χρήστη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας, η Microsoft προχώρησε στο βήμα αυτό προς αποφυγή τυχόν περαιτέρω δικαστικών εξόδων.

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS