Αρχικήinet«Δίκοπο μαχαίρι» η επερχόμενη κίνηση της Samsung

«Δίκοπο μαχαίρι» η επερχόμενη κίνηση της Samsung

[su_heading size=”18″ margin=”40″]Για μια άκρως επικίνδυνη κίνηση φαίνεται πως ετοιμάζεται η Samsung, η οποία φέρεται να σχεδιάζει την προώθηση του δικού της λειτουργικού (Τizen) σε όλες τις συσκευές της.[/su_heading]

Samsung

Το γεγονός ότι η Samsung είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής smartphone είναι γνωστό, αλλά σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έρχονται από τη Νότια Κορέα, η εταιρία σκέφτεται να απομακρυνθεί από το Android και να μεταβεί στο δικό της λειτουργικό, Tizen OS, όσον αφορά τις καινούργιες συσκευές.

Ένα διευθυντικό στέλεχος της Samsung δήλωσε ότι η εταιρία εξετάζει την επέκταση του λογισμικού της Tizen σε όλες τις συσκευές της. Σύμφωνα με την Κorea Τimes, η εταιρεία φέρεται να προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από το λειτουργικό σύστημα της Google.

[su_note note_color=”#9ac191″ radius=”7″]Η παγκόσμια αγορά κυριαρχείται σήμερα από την open-based πλατφόρμα της Google και η εταιρεία συνεργάζεται ακόμη και με τρίτους προγραμματιστές στην προσπάθεια της να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το Android.[/su_note]

Ο εκπρόσωπος της Samsung πρόσθεσε ότι παρότι έχει καθυστερήσει η ανάπτυξη της δικής της πλατφόρμας, η εταιρεία έχει βελτιωθεί σημαντικά στον τομέα αυτό.

Το Tizen έρχεται με applications από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και διαθέτει επίσης εφαρμογές που αντικαθιστούν κάποια από τα βασικά apps του Android. Για παράδειγμα, η εταιρεία έχει αναπτύξει την εφαρμογή Sansung Pay για πραγματοποίηση πληρωμών, προς αντικατάσταση του Android Pay.

[su_heading size=”18″ margin=”40″]Smartwatches, ορισμένες οικιακές συσκευές και η σειρά smartphones Z τρέχουν σε Tizen.[/su_heading]

Η Samsung “φοράει” ακόμη το Android OS στις περισσότερες συσκευές της, όμως πρόσφατα προχώρησε σε εφαρμογή του Tizen στην σειρά smartphones “Z” στην Ινδία, στα smartwatches και σε κάποιες οικιακές συσκευές.

Επιπλέον, η εταιρεία κάλεσε τις Ρωσικές εταιρίες να προωθήσουν το Tizen, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να ξεκινήσει εκστρατείες, καθώς και να δημιουργήσει φόρουμ για προγραμματιστές, ώστε να επεκτείνει τη βάση του λειτουργικού της.

Η εταιρεία ερευνών αγοράς IDC προβλέπει ότι το μερίδιο του Tizen στην αγορά των wearable συσκευών θα αυξηθεί κατά 11,3% μέχρι το τέλος του έτους, ενώ τα Apple watch OS και Android Wear θα κατέχουν μερίδιο της τάξης του 49,4% και 21,4% αντίστοιχα.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS