ΑρχικήHow ToMicro:bit, ένα εναλλακτικό Raspberry Pi Zero για παιδιά!

Micro:bit, ένα εναλλακτικό Raspberry Pi Zero για παιδιά!

Έφτασε η ώρα να σας παρουσιάσουμε έναν επερχόμενο single-board υπολογιστή (SBC), ο οποίος υπόσχεται να είναι τόσο μικρός, όσο και το περίφημο Raspberry Pi Zero board.

Γνωρίστε το BBC micro:bit, ένα έργο που ξεκίνησε από τον Βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό BBC (British Broadcasting Corporation) σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τα παιδιά του Ηνωμένου Βασιλείου να ξεκινήσουν την εκμάθηση κώδικα.

Micro:bit, ένα εναλλακτικό Raspberry Pi Zero για παιδιά!

Κάθε 11χρονος μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τον BBC micro:bit, σε μέγεθος τσέπης, υπολογιστή για να κωδικοποιήσει και να κάνει πραγματικότητα τις ιδέες του, με τη μορφή εφαρμογών, κινουμένων σχεδίων ή παιχνιδιών. Το Fedora Project έχει δημοσιεύσει ακόμη μια ιστορία για το πώς να μάθουν προγραμματισμό με τη χρήση του micro:bit και του Fedora Linux.

«Η ουσία πίσω από την πώληση αυτού του BBC micro:bit βοηθά στην προώθηση της ψηφιακής δημιουργικότητας των νέων στο Ηνωμένο Βασίλειο», γράφει την ιστοσελίδα του προϊόντος, από όπου ο καθένας μπορεί να προ-παραγγείλετε το μικροσκοπικό SBC εδώ και τώρα.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του Micro:bit

Ο BBC micro:bit single-board υπολογιστής είναι τόσο μικροσκοπικός όσο 4 εκατοστά επί 5 εκατοστά, διαθέτει πολλαπλούς αισθητήρες, υποστήριξη για πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των GNU / Linux και Microsoft Windows, υποστήριξη για κινητές πλατφόρμες όπως το iOS και το Android, open source hardware και δυνατότητες προγραμματισμού μέσω USB.

bbc-micro-bit-Raspberry Pi Zero,
Δεν είναι τόσο ισχυρό και φθηνό, όπως το Raspberry Pi Zero, αλλά μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αγοράς για να βοηθήσετε τα παιδιά να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό.

Παράλληλα στην πάνω πλευρά του μπορούμε να βρούμε τρεις ψηφιακές/αναλογικές θύρες εισόδου και εξόδου, μια θύρα τροφοδοσίας, γείωση, δύο προγραμματιζόμενα κουμπιά και 25 προγραμματιζόμενα LED, από την κάτω πλευρά υπάρχει μια 32-bit ARM Cortex M0 + CPU, μια smart κεραία Bluetooth, μια θύρα MicroUSB, μια 20-πινι σύνδεση, αισθητήρες κίνησης και επιταχυνσιόμετρου, καθώς και το βύσμα της μπαταρίας.

Τα καλά νέα είναι ότι το BBC micro:bit είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία εδώ και τώρα από το The Pi Hut ή Pimoroni για το ποσό των £13.00, που σημαίνει περίπου 17€ ή $19. Δεν είναι τόσο ισχυρό και φθηνό, όπως το Raspberry Pi Zero, αλλά μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αγοράς για να βοηθήσετε τα παιδιά να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS