ΑρχικήsecurityKiddle: Ασφαλής μηχανή αναζήτησης αποκλειστικά για παιδιά!

Kiddle: Ασφαλής μηχανή αναζήτησης αποκλειστικά για παιδιά!

Το Kiddle είναι μια ασφαλής μηχανή αναζήτησης που έχει σχεδιάστει αποκλειστικά για παιδιά.

Συνήθως δεν είναι καλή ιδέα να αφήσουμε τα παιδιά, κυρίως τα νεαρής ηλικίας, μόνα με μια συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Internet, καθώς υπάρχουν πολλά παράξενα και εντελώς ενοχλητικά πράγματα στο διαδίκτυο που μπορεί να σοκάρουν ακόμα και τους ενήλικες που είναι “βετεράνοι” του Διαδικτύου.

Kiddle

Ακόμη και αθώοι όροι αναζήτησης μπορούν να επιστρέψουν αποτελέσματα που δεν είναι κατάλληλα για ανηλίκους, και πραγματικά δεν έχει σημασία αν είστε δίπλα στο παιδί σας όταν αυτό συμβεί, καθώς σίγουρα δεν θα περιμένετε ενοχλητικά αποτελέσματα να εμφανιστούν.

Οι μηχανές αναζήτησης προσπαθούν να φιλτράρουν τα αποτελέσματα, έχοντας τα ασφαλή φίλτρα αναζήτησης (Safe Search filters) ενεργοποιήμενα από προεπιλογή, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται η επιστροφή ακατάλληλων περιεχομένων στον χρήστη. Είναι όμως εύκολο να απενεργοποιήσετε την ασφαλή αναζήτηση σε όλες τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης, και υπάρχει πάντα η πιθανότητα τα αποτελέσματα αναζήτησης να είναι ακαταλλήλα.

Το Kiddle συνδυάζει το φίλτρο ασφαλούς αναζήτησης της Google σε συνδιασμό με τον έλεγχο φράσεων-λέξεων κλειδιών. Βασικά, σας αποτρέπει από το να πραγματοποιείται αναζητήσεις για συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις, και μπλοκάρει ορισμένες τοποθεσίες ώστε να μην εμφανίζονται στα αποτελέσματα.

Αν εκτελέσετε μια αναζήτηση για μια αποκλεισμένη λέξη-κλειδί αυτό που επιστρέφει είναι ένα μήνυμα λάθους: “.Ωχ, μοιάζει ότι το ερώτημά σας περιείχε κάποιες κακές λέξεις! Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!”.

Πάντως, μέτα απο μερικές δοκιμαστικές αναζητήσεις με την χρήση της καρτέλας “web” ή της καρτέλας “photos”, το kiddle απέδωσε καλά αποτελέσματα η ακόμα καλύτερα επέστρεψε αβλαβή αποτελέσματα ανάλογα με τον όρο αναζήτησης. Τελικά όμως, όπως φαίνεται ακόμη, είναι υπερβολικά περιοριστικό, όταν πρόκειται για το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται.

Οι ακατάλληλες λέξεις-κλειδιά ή δικτυακοί τόποι που εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα αναζήτησης μπορούν να αναφερθούν στο προσωπικό της Kiddle. Θα χρειαστεί περίπου μία εργάσιμη ημέρα για να εξεταστεί η αίτηση και να αναληφθεί ανάλογη δράση.

Τέλος η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της υπηρεσίας είναι εκπληκτικά σύντομη, αποκαλύπτοντας ότι οι προσωπικές πληροφορίες δεν συλλέγονται.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS