ΑρχικήsecurityΟι Anonymous χτυπάνε ξανά διαρρέοντας δεδομένα υπαλλήλων

Οι Anonymous χτυπάνε ξανά διαρρέοντας δεδομένα υπαλλήλων

Η World Hacker Team (WHT), ένα μικρότερο τμήμα hacker των Anonymous, έχει δημοσιεύσει online έναν σύνδεσμο που περιέχει τη database dump ενός ιστότοπου που συνδέεται με την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Κένυας.

Το data dump δεν περιέχει ευαίσθητα στοιχεία και φαίνεται να είναι μέρος μιας έρευνας management CMS, η οποία έτρεχε κάπου στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Η World Hacker Team δημοσίευσε επίσης ένα screenshot της χακαρισμένου backend ως απόδειξη της επίθεσης της.

Οι Anonymous χτυπάνε ξανά διαρρέοντας δεδομένα υπαλλήλων

Το database dump αποτελείται από δύο κύριους πίνακες. Ο πρώτος είναι ένας πίνακας που περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με τους υπαλλήλους της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου με πρόσβαση στο CMS. Περιέχει ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μαζί με την κατάταξη του χρήστη. Πέντε admins περιλαμβάνονται.

Ο δεύτερος πίνακας φαίνεται να περιέχει τις ίδιες πληροφορίες, αλλά για 218 χρήστες. Όλα τα δεδομένα στο δεύτερο πίνακα είναι από τους υπαλλήλους Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου.

Το data dump αποτελεί μέρος της δεύτερης φάσης της εκστρατείας #OpAfrica, κατά την οποία οι χάκερ είπαν ότι θα στοχεύουν οργανισμούς της Κένυα, αλλά και άλλων χωρών, όπως το Μπουρούντι, το Τόγκο, Μπουρκίνα Φάσο, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την Αιθιοπία, τη Σομαλία και την Αλγερία .

data dump

Προηγουμένως, χάκερ των Anonymous διέρρευσε επίσης 1TB εγγράφων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κένυας.

Δεν πρόκειται για μια καταστροφική παραβίαση δεδομένων, όπως είδαμε στο παρελθόν από τους Anonymous, αλλά ας πούμε ότι μερικοί άνθρωποι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να δουν μια αύξηση των spam στους επόμενους μήνες. Το μάθημα εδώ είναι ότι το  #OpAfrica δεν έχει σταματήσει και ότι η World Hacker Team θα προσπαθήσει να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε τον περασμένο μήνα και διαρρέοντας στοιχεία από υπηρεσίες και οργανισμούς και από άλλες αφρικανικές χώρες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS