ΑρχικήsecurityΣύλληψη 77 Κινέζων υπηκόων για κατασκοπεία στη Κένυα

Σύλληψη 77 Κινέζων υπηκόων για κατασκοπεία στη Κένυα

Κινέζοι κατάσκοποι στη Κένυα

H αστυνομία στης Κένυα, συνέλαβε 77 Κινέζους υπηκόους και συμβούλους, με σκοπό να διαπιστώσουν εάν χρησιμοποίησαν εξοπλισμό προηγμένων επικοινωνιών στα σπίτια τους, σε αριστοκρατική γειτονιά του Ναϊρόμπι για λόγους κατασκοπείας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών στη Κένυα έχει ενημερώσει επίσης τον ανώτερο διπλωμάτη της Κίνας, στην πρωτεύουσα, το Ναϊρόμπι, προσπαθώντας να δει εάν το Πεκίνο συνδέεται με την υπόθεση. Η αστυνομία πιστεύει ότι ετοιμάζονταν να εισβάλουν στα συστήματα επικοινωνιών της χώρας.

Η εφημερίδα Daily Nation, αναφέρει ότι σε μια σειρά από επιδρομές της αστυνομίας είχε κατασχεθεί εξοπλισμός, ικανός να χρησιμοποιηθεί ώστε να διεισδύουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και κυβερνητικούς server, στο δίκτυο της Κένυας, M-Pesa, για κινητή τραπεζική και στα ΑΤΜ. Τα περισσότερα από τα κατασχεμένα μηχανήματα μπήκαν παράνομα στη χώρα όπως δηλώνει και η αστυνομία.

Οι συλλήψεις άρχισαν την Κυριακή, όταν έπιασε φωτιά στο ένα από τα σπίτια που οι Κινέζοι υπήκοοι είχαν νοικιάσει κοντά στην έδρα της Αμερικανικής Πρεσβείας και του ΟΗΕ, σκοτώνοντας ένα άτομο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS