Αρχικήsecurity'Βαριόμουν & έκλεψα αμέτρητα Subreddits για πλάκα!' -Ποιος το είπε;

‘Βαριόμουν & έκλεψα αμέτρητα Subreddits για πλάκα!’ -Ποιος το είπε;

'Βαριόμουν & έκλεψα αμέτρητα Subreddits για πλάκα!' -Σε ποιον ανήκει αυτή η δήλωση;
‘Βαριόμουν & έκλεψα αμέτρητα Subreddits για πλάκα!’ -Σε ποιον ανήκει αυτή η δήλωση;

Θα μπορούσε (υπό άλλες συνθήκες) να ανήκει στην αγαπημένη μας Σωσώ Παπαδήμα, αν συμπρωταγωνιστούσε στη σειρά Mr. Robot … αλλά αυτό είναι άλλο σενάριο, διαφορετικό από αυτό που θα σχολιάσουμε σήμερα!

Η εν λόγω δήλωση ανήκει σε έναν hacker (τι άλλο;!), του οποίου το Twitter username είναι @TehBVM, ο οποίος από την πολλή βαρεμάρα, αποφάσισε να ‘σκοτώσει την ώρα του’ κάνοντας defacing σε αμέτρητα  subreddits ή κλέβοντας τα δεδομένα των subreddits.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104195/hacker-poulaei-117-ekatommuria-linkedin-kwdikwn-xristwn-sto-dark-web/” target=”blank” style=”3d” background=”#91f126″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Hacker πουλάει 117 εκατομμύρια LinkedIn κωδικούς χρηστών στο Dark Web[/su_button]

Μερικά από τα subreddits που στοχοποιήθηκαν από αυτόν τον βαριεστημένο hacker είναι:  –/r/Battlefield_One, /r/Battlefield, /r/Pics, /r/GameOfThrones, /r/StarWars, /r/Cars, /r/Gay, /r/HowToHack, /r/MarvelStudios, r/LosAngelesRams, /r/Autism, /r/OutOfTheLoop, /r/Robocraft και η λίστα φυσικά ειναι μεγάλη!

Σε παραπάνω από μια εβδομάδα hacking, το οποίο ο ίδιος προτιμά να αποκαλεί ‘jacking’, έχει χάσει το μέτρημα των  jacks που πραγματοποίησε. Ότι έκανε το έκανε για πλάκα επειδή έπληττε, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος σκοπός πίσω από την ενέργειά του.

Έχει πραγματοποιήσει deface σε ορισμένα subreddits pages και ζήτησε από τους χρήστες να επικοινωνήσουν με τους moderators τους ή τους admins ή με αυτόν χρησιμοποιώντας το Twitter .

Παρακάτω παρουσιάζουμε μια από τις εικόνες των defaced subreddit pages:

Defaced-subreddits-768x432

Όσον αφορά την ασφάλεια του Reddit, δεν υπάρχει σύστημα two-factor authentication. Το γεγονός αυτό έκανε τα πράγματα εύκολα για τον Ηαcker να hackάρει τους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας είτε moderator ή αdministrator account.

Η κατάσταση έγινε ευκολότερη για τον hacker αφού φαίνεται πως εκμεταλλεύθηκε τα leaked data που προέρχονταν από κάποια data breach. Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτά, ο hacker μπόρεσε να βρει τον κωδικό πολλών χρηστών που είχαν τον ρόλο admin ή mods στα subreddits, και αυτό επειδή

πολύ συχνά οι χρήστες κάνουν το μέγιστο σφάλμα να χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε διαφορετικές πλατφόρμες!

[su_button url=”https://www.secnews.gr/94335/%cf%86%ce%ac%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%82-strong-password-dos-donts/” target=”blank” style=”3d” background=”#f14826″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Aξίζει να διαβάσετε: Φάκελος Strong password: Do’s & Don’ts[/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS