ΑρχικήinetΗ παρολίγον τραγωδία λόγω μίας σάρωσης για anti-virus

Η παρολίγον τραγωδία λόγω μίας σάρωσης για anti-virus

361443-the-best-antivirus-for-2014-σάρωσης

Σε μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση παρολίγον να εξελιχθεί ένα περιστατικό, όπου κρίσιμος ιατρικός εξοπλισμός επηρεάστηκε κατά τη διάρκεια μιας εγχείρησης καρδιάς λόγω μιας προγραμματισμένης σάρωσης anti-virus στον συνδεδεμένο υπολογιστή. Η εν λόγω συσκευή είναι Merge Hemo και ήταν συνδεδεμένη με τον υπολογιστή, στον οποίο γινόταν η αποστολή δεδομένων για καταγραφή και παρακολούθηση.

Το περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο του 2016 και ευτυχώς για τον ασθενή, οι γιατροί περίμεναν υπομονετικά ώστε το PC να ολοκληρώσει τη διαδικασία επανεκκίνησης και σάρωσης, αντί να πανικοβληθούν.

Το Merge Hemo χρησιμοποιείται συχνά από καρδιακούς χειρουργούς για να επιβλέπουν τις διαδικασίες καθετηριασμού της καρδιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί εισάγουν έναν καθετήρα μέσα σε φλέβες και αρτηρίες, για τη διάγνωση διαφόρων τύπων καρδιακών παθήσεων. Το Merge Hemo αποτελείται από δύο κύριες ενότητες. Το κύριο συστατικό είναι η πραγματική ιατρική συσκευή, που συνδέεται με τους καθετήρες, μέσω των οποίων λαμβάνει χώρα απόκτηση δεδομένων. Αυτό το στοιχείο είναι συνδεδεμένο με ένα τοπικό υπολογιστή ή tablet. Το δεύτερο συστατικό είναι ένα λογισμικό που τρέχει στον υπολογιστή ή το tablet του γιατρού και λαμβάνει καταγεγραμμένα δεδομένα και τα καταγράφει ή τα εμφανίζει στην οθόνη μέσω απλών στην ανάγνωση διαγραμμάτων.

Ωστόσο, το Merge Hemo PC app μπορεί να διακοπεί όπως κάθε κανονικό λογισμικό, αλλά όντας ένας εξειδικευμένος εξοπλισμός, οι γιατροί αναφέρουν το συμβάν. Ο προμηθευτής του λογισμικού πρέπει στη συνέχεια να διερευνήσει και να καταθέσει Ανεπιθύμητη Έκθεση Εκδήλωσης με την FDA (US Food and Drug Administration).

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η υπόθεση αυτή βασίζεται σε μία τέτοια έκθεση που υπέβαλε η Merge Healthcare τον Φεβρουάριο. Η έκθεση αναφέρει ότι το Merge Hemo υπέστη ένα μυστηριώδες ατύχημα ακριβώς στη μέση της εγχείρησης της καρδιάς, όταν η οθόνη έγινε μαύρη και οι γιατροί έπρεπε να επανεκκινήσουν τον υπολογιστή τους.

Ευτυχώς, ο ασθενής ήταν ναρκωμένος και οι γιατροί είχαν πέντε λεπτά στη διάθεσή τους για να περιμένουν τον υπολογιστή να ολοκληρώσει την επανεκκίνηση, να ξεκινήσει πάλι την εφαρμογή και να ολοκληρώσει τη διαδικασία σάρωσης, χωρίς κινδύνους για την υγεία του ασθενούς.

Με βάση την έκθεση από τους γιατρούς, η συντριβή αποδόθηκε στο λογισμικό προστασίας από ιούς που εκτελείται στον υπολογιστή. Η έκθεση αναφέρει ότι το antivirus είχε προγραμματιστεί για να σαρώνει για ιούς κάθε ώρα και η εκκίνηση της σάρωσης έγινε ακριβώς στη μέση του χειρουργείου, συντρίβοντας το Merge Hemo και διακινδυνεύοντας τη ζωή του ασθενούς. Το antivirus πάγωσε την πρόσβαση σε κρίσιμα στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του καρδιακού καθετηριασμού. Χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, η εφαρμογή αποδιοργανώθηκε θεαματικά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS