ΑρχικήsecurityΠοιες είναι οι χώρες με το γρηγορότερο Internet? Δείτε το Top10!!

Ποιες είναι οι χώρες με το γρηγορότερο Internet? Δείτε το Top10!!

Ποιες είναι οι χώρες με το γρηγορότερο Internet? Δείτε το Top10!!
Ποιες είναι οι χώρες με το γρηγορότερο Internet? Δείτε το Top10!!

Από την στιγμή που το Internet έγινε ευρέως προσιτό στον κόσμο, η ταχύτητά του έγινε αυτόματα θέμα συζήτησης μεταξύ των λαών και των χωρών του ψηφιακού κόσμου. Για τους περισσότερους από εμάς, είναι πλέον ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής μας ο συχνός έλεγχος των emails μας, τα social media κ.λπ..

Αλλά η αλήθεια είναι πως το “παιχνίδι της ταχύτητας” δεν είναι δίκαιο ανά την υφήλιο και για όλα τα μέρη του ψηφιακού μας κόσμου. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που έχουν πρόσβαση σε απίστευτα γρήγορες συνδέσεις  και μπορούν να ανοίξουν ιστοσελίδες εν ριπή οφθαλμού και εμείς οι υπόλοιποι που προλαβαίνουμε να ψήσουμε κανένα τόστ στο ενδιάμεσο…. 🙂 μέχρι να φορτώσει μία σελίδα.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102408/barack-obama-to-internet-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%ac/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#e8c9a2″ color=”#1a211a7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Barack Obama: “To Internet δεν είναι Πολυτέλεια, είναι Ανάγκη!”[/su_button]

Η Akamai Technologies Inc. δημοσιεύει τακτικά μια λίστα κατάταξης, σύμφωνα με τα data transfer speeds στο report της με τίτλο: State of The Internet.. Αυτό που πρέπει να λάβουν υπόψη είναι η μέση ταχύτητα internet σε ένα έθνος και να προετοιμάσουν έναν κατάλογο σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η παγκόσμια μέση ταχύτητα internet υπολογίστηκε σε 5,6 Mbps (megabits ανά δευτερόλεπτο) στο 4ο τρίμηνο του 2015.

 

Είστε έτοιμοι να δούμε την λίστα top10 με τις χώρες που έχουν τις γρηγορότερες συνδέσεις internet?

10. Δανία

search

Μέση ταχύτητα internet : 16.1 Mbps

Η τελευταία στη λίστα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που φημίζεται για τoν ακριβό τρόπο ζωής της. Οι Δανοί ξοδεύουν 5 δολάρια μόνο για να έχουν ένα φλιτζάνι καφέ. Τουλάχιστον, έχουν ένα πλεονέκτημα όσον αφορά την ταχύτητα internet  η οποία παραμένει πολύ πάνω από τις περισσότερες χώρες του κόσμου

 

9. Φινλανδία

searchΜέση ταχύτητα internet: 16.6 Mbps

Γνωρίζουμε τη Φινλανδία για τα Angry Birds, τη Nokia και τη Λαπωνία. Εκεί, θα ήταν φοβερό να παρακολουθήσουμε τους Lordi να μας τραγουδούν \m/Hard Rock Hallelujah\m/ στο YouTube σε full HD, επειδή ο φινλανδικός λαός έχει πρόσβαση σε μία από τις πιο γρήγορες ταχύτητες internet.

 

8. Ελβετία

imgres

Μέση ταχύτητα internet: 16.7 Mbps

Μπορεί να θέλετε να παρακολουθήσετε κάποια ταινία ή να ελέγξετε το υπόλοιπο στον ελβετικό λογαριασμό σας στις Άλπεις… είτε έτσι είτε αλλιώς η 16.7 Mbps σύνδεση είναι στη διάθεσή σας. Η Ελβετία έχει πολλά περισσότερα να  σας προσφέρει εκτός  από τα μαγευτικά  τοπία και τα πεντανόστιμα σοκολατάκια.

7. Λετονία

imgres

Μέση ταχύτητα internet: 16.7 Mbps

Σε αυτό το μέρος μπορείτε να γευτείτε το γλυκόξινο ψωμί, να απολαύσετε μια μεγάλη μπύρα και να σερφάρετε με μεγάλη ταχύτητα σε όλα τα αγαπημένα σας sites.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/102032/ookla-internet-speed-test-site-se-html5/” target=”blank” style=”stroked” background=”#e8a2c0″ color=”#1a211a7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμα: Καλωσορίστε το Ookla Internet Speed Test Site σε HTML5 🙂 byeee Flash![/su_button]

6. Χονγκ Κονγκ

imgres

Μέση ταχύτητα internet: 16.8 Mbps

Σε μια από τις κεντρικότερες περιοχές του  βρίσκονται περίπου οι 300 ουρανοξύστες που χρησιμοποιούνται για να εμφανιστεί η καταπραϋντική συμφωνία των φώτων το βράδυ. Φωτογραφίστε αυτό το μαγευτικό συνοθύλευμα φωτός και ήχου και μοιραστείτε το  με την οικογένεια και τους φίλους σας χρησιμοποιώντας το 16,8 Mbps internet.

5. Ολλανδία

url

Μέση ταχύτητα internet: 17 Mbps

Η «χαμηλή χώρα» είναι πολύ υψηλή σε σχέση με το μέσο internet bandwidth που προσφέρεται. Οι λάτρεις της ζαχαροπλαστικής περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους σε καφέ και σερφάροντας στο διαδίκτυο με εξαιρετικά μεγάλες ταχύτητες.

 

 

4. Ιαπωνία

url

Μέση ταχύτητα internet: 17.4 Mbps

Ακριβώς όπως η Δανία, η Ιαπωνία είναι επίσης ικανή για να “κάψει” τις τσέπες σας, όταν πρόκειται για τα καθημερινά έξοδα. Αλλά αυτό που έχουν να σας προσφέρει επίσης είναι η ταχύτητα internet και την τελειότητα.

 

3. Noρβηγία

url

Μέση ταχύτητα internet: 18.8 Mbps

Οι Νορβηγοί έχουν πάθος για σκι. Ακριβώς όπως γλιστρούν στο χιόνι, γλιστρούν και στο διαδίκτυο με τις απίστευτα υψηλές ταχύτητες που διαθέτουν.

 

[su_button url=”https://www.secnews.gr/101249/%ce%b4%ce%bf%cf%81%cf%85%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%bf%ce%b9-%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%85%cf%88%ce%b7%ce%bb%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%b1%cf%87%cf%8d%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82/” target=”blank” style=”stroked” background=”#a3e8a2″ color=”#1a211a7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”5″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε περισσότερα: Οι 1-Terabit δορυφόροι θα φέρουν υψηλές ταχύτητες στο Internet[/su_button]

 

2. Σουηδία

url

Μέση ταχύτητα internet: 19.1 Mbps

Δεύτεροι στη λίστα, οι Σουηδοί είναι ευλογημένοι με το internet bandwidth που διαθέτουν. Έχουν την ελευθερία να χρησιμοποιούν Internet υψηλής ταχύτητας  οπουδήποτε στη χώρα, ακόμη και σε ιδιωτικές εκτάσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή το Δικαίωμα Δημόσιας Πρόσβασης δίνεται από την κυβέρνηση σε κάθε πολίτη σε ολόκληρη την χώρα.

1. Νότια Κορέα

url

Μέση ταχύτητα internet: 26.6 Mbps

Οι νικητές και με διαφορά είναι οι Κορεάτες με το επιβλητικό 26,6 megabit internet bandwidth. Το “I’m Feeling Lucky”  της Google ταιριάζει γάντι εδώ πέρα! Το 92% του πληθυσμού της Νότιας Κορέας είναι συνδεδεμένο στο  διαδίκτυο. Έχουν high-tech στάσεις λεωφορείων και εικονικά σούπερ μάρκετ. Αυτό το έθνος έχει ξεπεράσει τον κόσμο, όταν μιλάμε για το internet.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS