ΑρχικήinetΑυτό το hacked Game Boy κρύβει ένα Raspberry Pi και χιλιάδες παιχνίδια

Αυτό το hacked Game Boy κρύβει ένα Raspberry Pi και χιλιάδες παιχνίδια

Δείτε πως ο μάγος των ηλεκτρονικών, Wermy τροποποίησε το πρώτο Game Boy και το έκανε να παίζει εκατοντάδες παιχνίδια κονσόλας!

Game Boy

Εξωτερικά, η συσκευή μοιάζει με τη κλασσική κονσόλα χεριού της Nintendo που πλέον είναι 27 χρονών αλλά το γκρι πλαστικό καπάκι της κρύβει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, έναν δέκτη Bluetooth κι ένα Raspberry Pi.

Το Game Boy ξανά στήθηκε από την αρχή με νέα κουμπιά, ανανεωμένα ports και νέα οθόνη που ήταν απαραίτητη γιατί η αρχική κονσόλα υποστήριζε μονόχρωμα παιχνίδια. Η έκδοση του Wermy χρησιμοποιεί μια έγχρωμη οθόνη που καθιστά το Game Boy ικανό να παίξει πιο σύγχρονα παιχνίδια. Το μικροσκοπικό Raspberry Pi τρέχει μέσα ένα σταθμό εξομοίωσης, λογισμικό που επιτρέπει στον Wermy να παίξει παιχνίδια όχι μόνο από τον κατάλογο του Game Boy αλλά και από το NES (Nintendo Entertainment System) και SNES (Super Nintendo Entertainment System)  και ακόμα και από τις κονσόλες  Sega’s Genesis και Master System. Ο Wermy λέει ότι η μικροσκοπική συσκευή είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να τρέξει παιχνίδια μέχρι και του Game Boy Advance που βγήκε στην αγορά 12 χρόνια μετά την αρχική συσκευή.

https://www.secnews.gr/102740/pws-na-vgalete-lefta-apo-ta-video-games/Πως να βγάλετε λεφτά από τα…video games!

Το πιο εντυπωσιακό είναι ο τρόπος που τα παιχνίδια φορτώνονται σε αυτή τη νέα συσκευή. Ο Wermy τροποποίησε μια από τις original υποδοχές της κονσόλας κάνοντας χώρο για έναν micro-SD card reader στον οποίο έβαλε πάνω ένα αυτοκόλλητο Raspberry Pi που μοιάζει να είναι από τις αρχές του 90. Επίσης ρύθμισε τον cartridge connector του Game Boy ανάλογα ώστε να διαβάζει τα αρχεία που περιέχονται στην κάρτα SD ακριβώς όπως η αρχική κονσόλα της Nintendo θα διάβαζε τα παιχνίδια που τοποθετούνταν.

Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν διεστραμμένο: η Nintendo μετά βίας θα μπορούσε να βάλει ένα παιχνίδι στο cartridge του Game Boy το 1986 και το 2016 ο Wermy μπορεί να βάλει ολόκληρο τον κατάλογο από πολλές κονσόλες!

Δείτε και το βίντεο:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=aMhTMgDHGaM” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

https://www.secnews.gr/101606/13-klassika-video-games-pou-mporeis-na-paikseis-twra-ston-browser-sou/btn-large” variation=”btn-success”]13 κλασσικά video games που μπορείς να παίξεις τώρα στον browser σου!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS