ΑρχικήinetΚαλύτερες στην κωδικοποίηση οι γυναίκες όταν κρύβουν το φύλο τους

Καλύτερες στην κωδικοποίηση οι γυναίκες όταν κρύβουν το φύλο τους

S-γυναίκες

Οι γυναίκες είναι καλύτερες στην κωδικοποίηση από τους άνδρες, αλλά μόνο αν το φύλο τους δεν αποκαλύπτεται

Οι κωδικοί υπολογιστή γραμμένοι από γυναίκες παίρνουν υψηλότερες βαθμολογίες έγκρισης από τους αντίστοιχους που γράφτηκαν από άνδρες – αλλά μόνο αν το φύλο του κωδικοποιητή κρύβεται, λέει μια νέα μελέτη. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2013, οι γυναίκες αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό των προγραμματιστών λογισμικού – 11,2%.

Το GitHub είναι μια τεράστια κοινότητα προγραμματιστών που δεν ζητά πληροφορίες φύλου από τους 12 εκατομμύρια χρήστες του. Στο GitHub, οι συνεισφορές των γυναικών υπερτερούν αριθμητικά των ανδρών – εφόσον αυτές δεν αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες.

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα έξι ερευνητών της επιστήμης του υπολογιστή, η οποία αποτελείτο από φοιτητές και καθηγητές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και στο Cal Polytech State University της Καλιφόρνια, εξέτασε το πώς επηρεάζει το φύλο, την αποδοχή των συνεισφορών στο αποθετήριο ανοικτού κώδικα του GitHub.

«Παραδόξως, τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι οι συνεισφορές των γυναικών τείνουν να γίνουν δεκτές πιο συχνά από ό, τι των ανδρών,» έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης. «Ωστόσο, όταν το φύλο της γυναίκας είναι αναγνωρίσιμο, απορρίπτονται συχνότερα. Τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι αν και οι γυναίκες στο GitHub μπορεί να είναι γενικά πιο ικανές, παρ ‘όλα αυτά υπάρχει προκατάληψη εναντίον τους.»

Οι ερευνητές ανέλυσαν περίπου 1,4 εκατομμύρια χρήστες που είχαν συνδεθεί στην ιστοσελίδα κωδικοποίησης GitHub την 1η Απριλίου 2015. Οι ερευνητές ήταν σε θέση να προσδιορίσουν κατά πόσον ή όχι οι άνθρωποι αυτοί ήταν άνδρες ή γυναίκες, είτε γιατί το φύλο τους ήταν γνωστό στο προφίλ τους, ή γιατί οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους συνδέονταν με τα προφίλ κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

“Για τους ξένους, βλέπουμε αποδείξεις όσον αφορά στις διακρίσεις λόγω φύλου: τα ποσοστά αποδοχής των γυναικών είναι 71,8% όταν δεν χρησιμοποιούν στα προφίλ φύλο, αλλά μειώνονται στο 62,5%, όταν το φύλο τους είναι αναγνωρίσιμο. Υπάρχει μια παρόμοια πτώση για τους άνδρες, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο μεγάλο” ανέφερε η έρευνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες προγραμματιστές έχουν υψηλότερο ποσοστό αποδοχής από τους άνδρες, δηλαδή το αν οι γυναίκες είχαν κάνει μικρότερες αλλαγές στον κώδικα ή αν οι γυναίκες είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους άνδρες μόνο σε ορισμένα είδη κώδικα.

“Τα ποσοστά αποδοχής των γυναικών κυριαρχούν έναντι των ανδρών σε κάθε γλώσσα προγραμματισμού στο top 10, σε διάφορους βαθμούς,” διαπίστωσαν οι ερευνητές. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μελέτη εξακολουθεί να αναμένει αξιολόγηση, που σημαίνει ότι εξακολουθεί να πρέπει να εγκριθεί ως έγκυρη κι από άλλους εμπειρογνώμονες.

Παρά τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν από τεχνολογικές επιχειρήσεις, η πλειονότητα των ερευνών σχετικά με τις διακρίσεις λόγω φύλου στον τομέα της τεχνολογίας, συνήθως βρίσκουν τους άνδρες να είναι πιο κυρίαρχοι, ορατοί και σεβαστοί, ενώ από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίζουν σεξισμό. Ο τεχνολογικός κόσμος έχει σίγουρα πολύ δρόμο να διανύσει για να τερματιστεί αυτή η διάκριση λόγω φύλου.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS