ΑρχικήsecurityΟι Anonymous hackαραν portal του Γαλλικού Υπουργείου Άμυνας!

Οι Anonymous hackαραν portal του Γαλλικού Υπουργείου Άμυνας!

Οι Anonymous hackαραν το portal CIMD (Centre d’Identification des Materiels de la Defense) που διαχειρίζεται το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας για να διαμαρτυρηθούν για το Γαλλικό εμπόριο όπλων!

Anonymous-hackers

 

Η ομάδα των hacktivists απέκτησαν πρόσβαση στη βάση δεδομένων και τη διέρρευσε online! Οι Anonymous κατηγορεί τη Γαλλική Κυβέρνηση ότι πουλάει όπλα σε καταπιεστικά καθεστώτα όπως η Σαουδική Αραβία. Οι αρχές της Γαλλίας κατηγορούνται επίσης από τους hackers ότι είναι υπεύθυνες για χρήση εργαλείων hacking και παρακολούθησης, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που διέρρευσαν από το Wikileaks μετά το hack της εταιρίας παρακολούθησης Hacking Team.

https://www.secnews.gr/101212/opafrica-anonymous-hacks-against-child-labour/#OpAfrica| Oι Anonymous εναντίον της Παιδικής Εργασίας

 Το περιστατικό αποκαλύφθηκε στις 22 Φεβρουαρίου από τους Anonymous! Οι χρήστες του portal έβλεπαν το εξής μήνυμα: “Η διαδικτυακή μας πύλη δεν θα είναι διαθέσιμη προσωρινά λόγω συντήρησης.”

Anonymous-hacked-french-CIMD

Οι hackers διέρρευσαν τη βάση δεδομένων η οποία περιείχε ευαίσθητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων προμηθευτών του στρατού και συνεταίρων του παράλληλα με διαπιστευτήρια login και FTP και PHP sessions. Το αρχείο περιείχε και usernames μαζί με τους κωδικούς πρόσβασης!

CIMD-web-portal-2

CIMD-web-portal-3

Ως απόδειξη της επίθεσης, οι Anonymous επίσης διέρρευσαν εικόνες από το admin panel του CIMD. Εμπειρογνώμονες που είδαν τις εικόνες εικάζουν ότι το portal έτρεχε ένα πολύ παλιό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου.

“Μετά τη δοκιμή της συντριπτικής πλειοψηφίας των συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου που βρίσκονται στην ενότητα Webscripts της Softpedia μπορώ να πω ότι το portal του στρατού φαίνεται σαν μια πολύ παλιά πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου αν δεν είναι μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί κατά παραγγελία για το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας!”, έγραψε ο Catalin Cimpanu σε ένα blog post που δημοσιεύθηκε από τη Softpedia.

https://www.secnews.gr/101576/%cf%81%ce%b5%ce%ba%cf%8c%cf%81-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-ethihak-%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/Ρεκόρ συμμετοχών στο EthiHak! Ακόμα να δηλώσεις συμμετοχή;

Οι hackers υπογράμμισαν την παρουσία μια σειρά από άρθρα που βρίσκονταν στο portal κι ανέφεραν τις δραστηριότητας εμπορίου όπλου της Γαλλικής κυβέρνησης στο εξωτερικό. Επίσης δημοσίευσαν το link από μια έκθεση που είχε δημοσιεύσει η Διεθνής Αμνηστία το 2012 κι ανέφερε τη Γαλλία ως τον δεύτερο μεγαλύτερο έμπορο όπλων στον κόσμο! https://www.secnews.gr/101854/hacking-se-dimosiografo-enw-egrafe-gia-tin-upothesi-apple-fbi/Hacking σε δημοσιογράφο ενώ έγραφε για την υπόθεση Apple-FBI!

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS