Αρχικήsecurity45 εταιρείες συνεργάζονται για την δημιουργία IoT Security Foundation

45 εταιρείες συνεργάζονται για την δημιουργία IoT Security Foundation

IoT45 εταιρείες συνεργάζονται για την δημιουργία του IoT Security Foundation

45 εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην αγορά του IoT (Internet of Things), ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια μη κερδοσκοπική ομάδα που θα εστιασει στην βελτίωση των κατευθηντήριων γραμμών όσον αφορά την  ασφαλεία γύρω από τα προϊόντα Internet of Things.

Ενώ αρχικά χαιρετίστηκε ως μια λογική εξέλιξη τα προϊόντα IoT  έχουν αρχίσει να γίνονται βάρος στους δημιουργούς τους, κυρίως λόγω των κενών στην ασφάλεια που πολλοί δεν είχεαν προβλέψει.

Κάθε φορά που οι ειδικοί «σπάνε» συσκευές με θαυμαστή ευκολία -κάτι που συμβαίνει όλο και συχνότερα-, οι κατασκευαστές του όχι μόνο χάνουν πελάτες αλλά βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Για να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές στην εικόνα τους, αλλά και πιθανές μελλοντικές αγωγές, οι εταιρείες συμμαχούν και δημιουργούν το Internet of Things  Security Foundation, που θα ενεργεί ως μεσάζων μεταξύ των παραγωγών και των τελικών καταναλωτών, θα δοκιμάζει  προϊόντα Internet of Things για να εντοπίζει τυχόν κενά ασφαλείας προτού αυτά διανεμηθούν στο κοινό μαζί με τις συσκευές.

Αν αυτό σας ακούγεται οικείο μάλλον έχετε υπόψη σας την Online Trust Alliance, μια ανεπίσημη βιομηχανική κοινότητα και φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία, στην αρχή του μήνα  ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός διδακτικού πλαισίου ασφάλειας με στόχο την βελτίωση της ασφάλειας των προϊόντων Internet of Things, εκπαιδεύοντας τους κατασκευαστές με τις κοινές βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας.

Τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης προέρχονται από τον ακαφημαϊκό χώρο (βλ.University of Greenwich, City University London), αλλά και από παγκοσμιες φίρμες όπως η Vodafone, η BT, η Siemens, η Ιntel αλλά και οι Broadcom, Semtech.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS