ΑρχικήinetΟι Άγγλοι εμπιστέυονται την NHS αλλά όχι τo IoT

Οι Άγγλοι εμπιστέυονται την NHS αλλά όχι τo IoT

IoTΣύμφωνα με έρευνα οι Άγγλοι εμπιστέυονται στην NHS τα health data τους αλλά όχι στις IoT επιχειρήσεις. Οι περισσότεροι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο εμπιστεύονται τον γιατρό τους για την διατήρηση των δεδομένων της υγείας τους ιδιωτική, αλλά δεν θα επιθυμούσαν τα ΙοΤ δεδομένα τους να μοιράζονται ή να αποθηκεύονται με άλλα τρίτα πρόσωπα σύμφωνα με το KMPG.

Σε έρευνα ρωτήθηκαν 1000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο,  και εντοπίστηκε πως τα ¾ περίπου (74%) θα ήταν χαρούμενοι να έχουν δεδομένα για την υγεία τους από wearable συσκευές παρακολούθησης υγείας , όπως αναφορές  από fitness bandς στον γιατρό τους. Περίπου οι μισοί (48%) ισχυρίστηκαν πως θα ήταν εντάξει με το να προστεθούν τα ιατρικά αρχεία τους σε μια βάση δεδομένω της NHS.

Αλλά μόλις ένα 7% δήλωσε πως θα ήταν οκέι με το να μοιραστεί με τον εργοδότη του πληροφορίες υγείας σχετικές με IoT. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι εργοδότες ωθούν τους εργαζόμενούς τους να φορούν τέτοιου είδους συσκευές για ασφαλιστικούς λόγους.

Η μελέτη έδειξε πως υπάρχει ένας σκεπτικισμός σχετικά με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις γενικά, με μόλις 8% να δηλώνουν χαρούμενοι με το να έχει πρόσβαση μια ιδιωτική εταιρεία στο health data τους. Και ένα 60% πως δεν επιθυμούν προσωπικά δεδομένα από συνδεδεμένες συσκευές όπως ψυγεία, smartphones ή smart watches  να κοινοποιουνται ή να αποθηκεύονται.

Ο Mark Thompson, κορυφαίος privacy practice leader της KPMG, υποστηρίζει πως οι καινοτομίες στις IoT και  στις «έξυπνες» συσκευές, οδηγούν σε νέους τύπους προσωπικών πληροφοριών, και οι εταιρείες-γίγαντες της τεχνολογίας πίσω από αυτές τις καινοτομίες θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν περισσότερο στο να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Οι πάροχοι τεχνολογίας που το αντιλαμβάνονται αυτό μπορούν έπειτα, να προσπαθήσουν να περάσουν την “creepy line” με την υπόσχεση βελτίωσης της ποιότητας αλλά και άλλων προνομίων και να επιτύχουν «έναν συμβιβασμό για να επιτραπεί η αύξηση της επεξεργασίας των προσωπικών πληροφοριών», προσθέτει ο Thompson.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS