ΑρχικήinetΗ Volkswagen σχεδιάζει την επισκευή κινητήρων diesel στην Ευρώπη

Η Volkswagen σχεδιάζει την επισκευή κινητήρων diesel στην Ευρώπη

Η Volkswagen εξέδωσε λεπτομερώς τα προκαταρκτικά σχέδια της για την επιδιόρθωση των εκπομπών ρύπων στα diesel μοντέλα των 1.6 και 2.0 λίτρων της στην Ευρώπη, σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε το πρωί της Τετάρτης. Το σχέδιο περιλαμβάνει τόσο μηχανικά όσο και ενημερώσεις λογισμικού για να ενημερώσει τις μηχανές με βάση τους νόμους σχετικά με τις εκπομπές ρύπων EU28.

Η Volkswagen σχεδιάζει την επισκευή κινητήρων diesel στην Ευρώπη

Τα μικρότερα, των 1.6 λίτρων πετρελαιοκίνητα μοντέλα θα είναι βρίσκονται στον “μετασχηματιστή ροής” στην έναρξη του σωλήνα ακριβώς μπροστά από τον αισθητήρα μάζας αέρα που θα βελτιώσει την “ακρίβεια μέτρησης” του αισθητήρα. Επιπλέον, μια ενημέρωση λογισμικού θα πρέπει να προστεθεί στο αυτοκίνητο.

Τα 2-λίτρα πετρελαιοκίνητα, από την άλλη πλευρά, δεν θα χρειαστούν καμία μηχανική μετασκευή και το μόνο που χρειάζεται να λάβουν είναι μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για να γίνουν συμβατά τους νόμους σχετικά με τις εκπομπές. Η VW εκτιμά ότι αυτό θα πάρει μόνο περίπου 30 λεπτά ανά αυτοκίνητο για την εφαρμογή του.

Η Volkswagen αναφέρει ότι στόχος της είναι αυτές οι αλλαγές να μην επηρεάσουν είτε την απόδοση του κινητήρα είτε την απόδοση των καυσίμων. Ωστόσο, το δελτίο Τύπου επισημαίνει ότι «η επίτευξη των στόχων αυτών δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί οριστικά.»

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=jKN8danpIfE” width=”740″]

Ωστόσο, εάν είστε ιδιοκτήτης 2-λίτρου diesel στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την ελπίδα ότι κάτι τόσο καλό θα μπορούσε να συμβεί στο VW ή Audi αυτοκίνητό σας, μην είστε τόσο σίγουροι. Οι EU28 νόμοι είναι πολύ λιγότερο αυστηροί όταν πρόκειται για τα επίπεδα εκπομπών του σωλήνα εξαγωγής σε σύγκριση με εκείνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Αυτό σημαίνει ότι, ενώ οι ευρωπαίοι πελάτες μπορεί να χρειαστούν μια ανανέωση λογισμικού και μπορεί να έχουν μόνο μια μικρή απώλεια ισχύος και αποτελεσματικότητας, το δικό σας αυτοκίνητό σας ενδεχομένως να χρειαστεί μηχανική μετασκευή, καθώς και ένα νέο λογισμικό. Και με αυτό, μπορεί ακόμα να υποστείτε απώλεια σημαντικής ισχύος και απώλεια αποδοτικότητας καυσίμων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS