ΑρχικήinetΠΑ.ΠΕΙ.| Με επιτυχία στέφθηκε η τελετή υποδοχής μεταπτυχιακών φοιτητών

ΠΑ.ΠΕΙ.| Με επιτυχία στέφθηκε η τελετή υποδοχής μεταπτυχιακών φοιτητών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, η τελετή υποδοχής των νεοεισαχθέντων μεταπτυχιακών φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίκαιο και Οικονομία – Master in Law and Economics», στο ΠΑ.ΠΕΙ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας του Προγράμματος και Καθηγήτρια του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑ.ΠΕΙ., Βικτωρία Πέκκα-Οικονόμου.

 

υποδοχή φοιτητών - τελετή υποδοχής των νεοεισαχθέντων μεταπτυχιακών φοιτητών
Ομιλία του Υποστράτηγου Μ.Σφακιανάκη στην τελετή υποδοχής μεταπτυχιακών φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δίκαιο και Οικονομία – Master in Law and Economics» στο ΠΑ.ΠΕΙ.

 

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής κ. Ν. Γεωργόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητής κ. Α. Κότιου και ο Πρόεδρος του Τμήματος ΟΔΕ, καθηγητής κ. Μ. Σφακιανάκης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ενημερωτική ομιλία του Υποστρατήγου  κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα  «Ψηφιακές Διαδρομές Υψηλού Ρίσκου», όπου αναλύθηκαν ζητήματα σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου, το ηλεκτρονικό έγκλημα και την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία της διευθύντριας του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, καθηγήτριας Βικτωρίας Πέκκα-Οικονόμου, η οποία παρουσίασε τις δράσεις της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Όπως δήλωσε η κ.Πέκκα-Οικονόμου στο Secnews, που φυσικά παρευρέθηκε στην εκδήλωση, το καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΠΑ.ΠΕΙ. «Δίκαιο και Οικονομία – Master in Law and Economics» δεν απευθύνεται μόνο σε πτυχιούχους Νομικών και Οικονομικών επιστημών, αλλά και σε μεταπτυχιακούς όλων των ειδικοτήτων και των επιστημονικών πεδίων, καθώς η Οικονομία, και κυρίως το Δίκαιο, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι σχεδόν όλων των σύγχρονων επιστημών.

Βασικός στόχος του Δ.Π.Μ.Σ. είναι  η παροχή εξειδικευμένης γνώσης στο σύγχρονο νομικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, καθώς και η διασφάλιση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας και της επιτυχίας στο χώρο των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών, όπου απαιτείται η ολοκληρωμένη νομική και οικονομική αντίληψη που προσφέρει το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, το Δ.Π.Μ.Σ. έχει διάρκεια 3ων εξαμήνων και αποσκοπεί κυρίως στην προετοιμασία εργαζομένων και νέων αποφοίτων, για σταδιοδρομία ως εξειδικευμένα υψηλόβαθμα στελέχη του χρηματοοικονομικού τομέα, ελεγκτικών/ λογιστικών επιχειρήσεων, εταιρειών παροχής συμβουλευτικών και νομικών υπηρεσιών, υπουργείων, εποπτικών αρχών και άλλων οργανισμών του δημόσιου τομέα, καθώς και παραγωγικών επιχειρήσεων.

[alert variation=”alert-success”]Η Δρ. Πέκκα Οικονόμου, από τις πλέον διακεκριμένες του κλάδου της, έχει Ph.D από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Victoria University του Μάντσεστερ. Έχει πάνω από 50 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων[/alert]

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS