ΑρχικήsecurityΜητέρα θύματος επικοινώνησε με τους Anonymous για απόδοση δικαιοσύνης

Μητέρα θύματος επικοινώνησε με τους Anonymous για απόδοση δικαιοσύνης

Από την πλευρά του Halifax, οι Anonymous  κυκλοφόρησαν ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο αποκαλύπτουν την πραγματική ταυτότητα ενός εφήβου που κατηγορήθηκε για βιασμό. Η ομάδα δέχθηκε να πάει προς αυτή την κατεύθυνση, αφότου η αστυνομία του Halifax “χειρίστηκε λανθασμένα” την υπόθεση. Το προσωπικό του YouTube αργότερα αφαίρεσε το βίντεο.

Μητέρα θύματος επικοινώνησε με τους Anonymous για απόδοση δικαιοσύνης

Το κεντρικό θέμα γύρω από το περιστατικό είναι μια υπόθεση βιασμού που το αστυνομικό τμήμα του Halifax στον Καναδά είχε διερευνήσει τις τελευταίες εβδομάδες. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από ένα 18χρονο κορίτσι που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από έναν άλλο μαθητή στο σπίτι της αδελφότητας στο Πανεπιστήμιο Dalhousie.

Η αστυνομία έκλεισε την έρευνα, αναφέροντας ότι το θύμα δεν ήθελε να προχωρήσει με την υπόθεση. Η μητέρα του θύματος υποστηρίζει ότι οι αρχές χειρίστηκαν λανθασμένα την υπόθεση και επικοινώνησε με τους Anonymous  χάκερς για να αποδοθεί δικαιοσύνη για την κόρη της.

Η ομάδα των hacktivists απάντησε με την κυκλοφορία ενός βίντεο, το οποίο αμέσως έγινε viral. Το βίντεο, εκτός του ότι αποκάλυπτε το πραγματικό όνομα του επιτιθέμενου, μοιράστηκε και τα προσωπικά στοιχεία του πατέρα του. Οι χάκερς δεν παρείχαν καμία απόδειξη για την ενοχή του εισβολέα. Επιπλέον, το βίντεο ανέβηκε αμέτρητες φορές στη σελίδα Facebook της ομάδας όταν το προσωπικό του Facebook συνέχισε να το κατεβάζει.

Σε μια συνέντευξη που δόθηκε στο HackRead, ένα από τα μέλη των Anonymous του Halifax είπε ότι η ομάδα θα καταφύγει σε κυβερνο-επιθέσεις εάν η αστυνομία δεν ακολουθήσει τις σωστές διαδικασίες με την έρευνά της. Η ομάδα έδωσε διορία στην αστυνομία του Halifax μέχρι τη Δευτέρα, 16 Νοέμβρη, για να προχωρήσει με τη διαδικασία.

Η μετέπειτα δημόσια κατακραυγή και οι πολυάριθμες ερωτήσεις των μέσων ανάγκασαν την αστυνομία να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα του Καναδά, Global News, το θύμα έχει αλλάξει γνώμη και αποφάσισε να συνεργαστεί με την αστυνομία.

«Όταν πρόκειται για σεξουαλική επίθεση σεβόμαστε απόλυτα τις επιθυμίες του θύματος. Αν δεν θέλουν να προχωρήσουν, δεν τους αναγκάζουμε», δήλωσε ο Περιφερειακός εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας του Halifax, Lauren Leal. «Οι ερευνητές πιστεύουν ότι  αφού επειδή είχε περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, η κοπέλα είχε χρόνο να σκεφτεί και άλλαξε γνώμη θέλοντας να προχωρήσει σε έρευνα και αυτό είναι που ενδεχομένως συνέβη και σε αυτή την περίπτωση», πρόσθεσε ο Leal.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS