ΑρχικήsecurityΠροσοχή στην νέα Phishing καμπάνια της PayPal

Προσοχή στην νέα Phishing καμπάνια της PayPal

Η τεράστια επιτυχία της PayPal από πάντα είχε προσελκύσει τα συμφέροντα πολλαπλών ομάδων εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, οι οποίοι έχουν πολλές φορές προσπαθήσει να πάρουν τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού ενός χρήστη σε διάφορα μέσα.

Όταν οι hackers δεν μπορούσαν να παραβιάσουν τους servers της PayPal, οι οποίοι προστατεύονταν από μια πληθώρα επιχειρηματικών λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και ανέβαιναν επίπεδο μέσα από χρόνια βέλτιστων πρακτικών ασφαλείας, τις περισσότερες φορές, οι χρήστες έγιναν στόχοι από έναν υψηλό αριθμό εκστρατειών phishing, η μία πιο περίπλοκη από ό, τι την άλλη.

Μία από τις πιο πρόσφατες από αυτές τις εκστρατείες phishing είναι εκείνη που ανιχνεύτηκε από το Antispam Lab του Comodo, όπου οι hackers χρησιμοποιούν προσεκτικά διατυπωμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ξεγελάσουν τους χρήστες να εισάγουν το PayPal email και τον κωδικό τους σε ένα αρχείο που συνδέεται με το ίδιο το email.

Το email ισχυρίζεται ότι είναι από την ομάδα υποστήριξης της PayPal και προειδοποιεί τους χρήστες-θύματα για ασυνήθιστη δραστηριότητα στον λογαριασμό τους, ωθώντας τους να ενημερώσουν το προφίλ τους για να επαληθεύσουν την κυριότητά τους.

Το συνημμένο αρχείο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα αρχείο HTML, κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο για να μοιάζει με την επίσημη ιστοσελίδα της PayPal.

Προσοχή στην νέα Phishing καμπάνια της PayPal

Οι χρήστες ξεγελιούνται ώστε να εισέρχονται όχι μόνο στο PayPal email τους και τον κωδικό, αλλά και σε άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας, την ημερομηνία γέννησης, το πλήρες όνομα, τους αριθμούς τηλεφώνου, το πατρικό όνομα της μητέρας και περισσότερες πληροφορίες σαν και αυτές.

Συμβουλή: Κάθε φορά που παίρνετε τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πρέπει πάντα να αποφεύγετε να κάνετε κλικ σε οτιδήποτε στο εσωτερικό του κύριου μηνύματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να ανοίγεται χειροκίνητα ένα πρόγραμμα περιήγησης πληκτρολογώντας “paypal.com” μόνοι σας και κάνετε έναν έλεγχο ταυτότητας χρησιμοποιώντας το παράθυρο για να δείτε αν όλα είναι εντάξει με τον λογαριασμό σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS