ΑρχικήsecurityΗ SingTel βοηθά τη Σιγκαπούρη στην ενίσχυση της διαδικτυακής ασφάλειας

Η SingTel βοηθά τη Σιγκαπούρη στην ενίσχυση της διαδικτυακής ασφάλειας

singtelΗ Singapore Telecommunications Ltd (Singtel) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με τον Οργανισμό Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Σιγκαπούρης, για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της χώρας, καθώς υπάρχει μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο.

Η Sing Tel ανέφερε σε μια δήλωση πως θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον οργανισμό στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, για την ενίσχυση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου και την εκπαίδευση ταλαντούχων τεχνικών ασφάλειας.

Η Σιγκαπούρη στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη φήμη της ότι έχει χαμηλή εγκληματικότητα και είναι πολιτικά σταθερή χώρα για να προσελκύσει πολυεθνικές εταιρείες. Αλλά τα τελευταία χρόνια «παλεύει» με εγκληματίες του κυβερνοχώρου, οι οποίοι έχουν διαπράξει αδικήματα, όπως για παράδειγμα κλοπή στοιχείων πελατών από τη Standard Chartered Bank και παραβίαση της επίσημης ιστοσελίδας του πρωθυπουργού.

Για το λόγο αυτό η χώρα προχώρησε φέτος στη δημιουργία του οργανισμού που αφορά τον κυβερνοχώρο.

«Ένα οικοσύστημα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο θα συμβάλει στην ενίσχυση της θέσης της Σιγκαπούρης ως βασικό επιχειρηματικό κέντρο, ενώ ταυτόχρονα βάζει τα θεμέλια για ένα ασφαλές και τεχνολογικά ανεπτυγμένο έθνος», δήλωσε ο Bill Chang, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Επιχειρήσεων Sing tel.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS