ΑρχικήinetH Σιγκαπούρη αποφασίζει για την καταπολέμηση της πειρατείας, το Pirate Bay είναι...

H Σιγκαπούρη αποφασίζει για την καταπολέμηση της πειρατείας, το Pirate Bay είναι στην κορυφή της λίστας

Singapore-Decides-to-Fight-Against-Online-Piracy-The-Pirate-Bay-Is-At-the-Top-of-the-List

Το Pirate Bay μπορεί να προσθέσει άλλη μια χώρα στον κατάλογο των τόπων όπου δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτο. Αυτό οφείλεται σε ένα νέο σύνολο δικαστικών αποφάσεων από τους ιδιοκτήτες περιεχομένου και τους νομοθέτες της χώρας, το οποί τους επιτρέπει να μπλοκάρουν ιστοσελίδες που ασχολούνται με την εκτεταμένη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Φυσικά, το The Pirate Bay, ως πιο δημοφιλής ιστοσελίδα του κόσμου, είναι στην κορυφή της λίστας, όπως ακριβώς ήταν σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Έχει αποδειχθεί αρκετές φορές μέχρι τώρα ότι το κλείδωμα ιστοσελίδων από την πρόσβαση σε επίπεδο ISP δεν έχει λειτουργήσει πραγματικά, τουλάχιστον όχι στο χαμηλότερο επίπεδο της πειρατείας, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει διάφορα δικαστήρια να επιβάλλουν ακριβώς αυτό το είδος του περιορισμού.

Η Σιγκαπούρη αποδέχεται την τάση αυτή, δεδομένου ότι έφερε πρόσφατα τροποποιήσεις στον νόμο του Copyright, οι οποίες δεν κάνουν ευτυχισμένους τους χρήστες του Διαδικτύου. Το νομοσχέδιο επρόκειτο αρχικά να ψηφιστεί από τη Βουλή χθες, αλλά έφτασε στους νομοθέτες σήμερα, όταν εγκρίθηκε επίσης.

Από τώρα και στο εξής, το Ανώτατο Δικαστήριο θα ακούσει πολλά παράπονα από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων, ελπίζοντας να αναγκάσει τους τοπικούς παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να εμποδίζουν την πρόσβαση σε διάφορες ιστοσελίδες που πιστεύουν ότι διαθέτουν παράνομο περιεχόμενο.

Οι εταιρείες στη μουσική βιομηχανία και οι παραγωγοί ταινιών είναι βέβαιο ότι θα επωφεληθούν από τη νέα νομοθεσία, δεδομένου ότι είναι οι μόνοι που θα μπορούσαν να κάνουν χρήση αυτής.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS