ΑρχικήsecurityExperian Data Breach: Εκτίθενται πληροφορίες για 15 εκατ. χρήστες

Experian Data Breach: Εκτίθενται πληροφορίες για 15 εκατ. χρήστες

experianΗ credit check εταιρεία Experian παραβιάστηκε αφήνοντας εκτεθειμένες προσωπικές πληροφορίες εκατομμύρια χρηστών της, συμπεριλαμβανομένου και των πελατών της T-Mobile.

Ο CEO της T-Mobile, Jogn Legere, ανακοίνωσε τα νέα σε μια εξοργισμένη δήλωσή. Ανέφερε ότι από την παραβίαση επηρεάστηκαν και νέοι αιτούντες από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου του 2015.

Οι πληροφορίες που εκλάπησαν περιέχουν ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα & ημερομηνίες γέννησης. Πληροφορίες social security και ID (διαβατήρια, διπλώματα οδήγησης κτλ) ήταν κρυπτογραφημένα αλλά «η Εξπίριαν συμπεραίνει ότι αυτή η κρυπτογράφηση ενδέχεται να έχει παραβιαστεί», σύμφωνα με τον Legere.

«Προφανώς είμαι απίστευτα θυμωμένος μ’ αυτή την παραβίαση δεδομένων και θα κινήσω μια επανεξέταση της σχέσης μας με την συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η παροχή βοήθειας σε οποιονδήποτε καταναλωτή έχει επηρεαστεί.”, πρόσθεσε.

Όσοι έχουν πληγεί από την παραβίαση θα δικαιούνται δύο χρόνια δωρεάν credit monitoring και υπηρεσίες identity resolution, όπως ανακοινώθηκε από την ηγεσία της T-Mobile.

Σε μια άλλη ανακοίνωσή της η πληγείσα εταιρεία, ισχυρίστηκε πως δεν κινδύνεψε καμία κάρτα πληρωμών ή τραπεζικές πληροφορίες και πως βρίσκονταν στην διαδικασία ενημέρωσης των πελατών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS