ΑρχικήinetΒραζιλία: Στο Bliive θα πληρωθείς όχι με χρήματα, αλλά με χρόνο!

Βραζιλία: Στο Bliive θα πληρωθείς όχι με χρήματα, αλλά με χρόνο!

Βραζιλία: Στο Bliive θα πληρωθείς όχι με χρήματα, αλλά με χρόνο!

Η Maritza Reboucas δουλεύει έως αργά στο διαμέρισμά της στο Σάο Πάολο. Διδάσκει τεχνικές αναπνοής μέσω του Skype σε κάποιον που γνώρισε διαδικτυακά πριν από λίγα λεπτά. Πωλήτρια κατά την διάρκεια της ημέρας, η Maritza τα βράδια γίνεται προπονήτρια αναπνοών, βοηθώντας τους ανθρώπους να καταπολεμήσουν το στρες.

Βραζιλία: Στο Bliive θα πληρωθείς όχι με χρήματα, αλλά με χρόνο!

Η Maritza, ως επαγγελματίας της yoga θα μπορούσε να χρεώνει πάνω από 30 ευρώ για μία μόνο συνεδρίαση, όμως δεν πληρώνεται με βραζιλιάνικα ρεάλ, δολάρια, ευρώ ή στερλίνες, αλλά πληρώνεται με ένα νέο εικονικό νόμισμα που ονομάζεται Time Money.

Η βραζιλιάνα είναι μία από τους 100.000 χρήστες του Bl iive, του βραζιλιάνικου website που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη online πλατφόρμα ανταλλαγής χρόνου.

Το Bliive μοιάζει σαν μία social media πλατφόρμα, όπου οι χρήστες προσφέρουν υπηρεσίες, μαθήματα, επισκευές ακόμα και διάβασμα καρτών ταρώ, χωρίς να πληρώνονται με χρήματα, αλλά με Time Money, με τα οποία μπορούν να αγοράσουν μία άλλη υπηρεσία την οποία χρειάζονται.

Το Bli ive ιδρύθηκε πριν από 1 1/2 χρόνο από την 24χρονη Lorrana Scarpioni, 24, φοιτήτρια στις Διεθνείς Σχέσεις.

Τώρα στο σάιτ με έδρα το Σάο Πάολο απασχολούνται περίπου 12 υπάλληλοι και προσφέρονται πάνω από 90.000 υπηρεσίες, κάνοντας το πολύ μεγαλύτερο από άλλα του είδους του όπως τα Swapaskill.com, BabySitter Exchange και ChoreSwap.

Με μέσω όρο 40 ευρώ ανά συναλλαγή, αν το Bli ive λειτουργούσε με χρήματα, θα προσέφερε υπηρεσίες ύψους άνω των 2,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Bli ive δεν έχει διαφημίσεις και η παροχή υπηρεσιών είναι δωρεάν για τους χρήστες.

Η Lorrana προσπαθεί να φέρει κάποια έσοδα στο σάιτ, προσφέροντας σε εταιρείες δυνατότητα με χρέωση 4 ευρώ να προσφέρουν επιμορφωτικά σεμινάρια στους υπαλλήλους τους.

Η δαιμόνια Lorrana έχει στα σχέδιά της να επεκτείνει την δραστηριότητά και στην Ελλάδα, αλλά και την Ισπανία, όπου η ανεργία των νέων είναι τεράστια και οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν για υπηρεσίες που επιθυμούν.

bliive1-1024x570

πηγή: newmoney.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS