ΑρχικήinetΦημολογείται νέα συνεργασία Yota - Sailfish

Φημολογείται νέα συνεργασία Yota – Sailfish

Yota SailfishΣύμφωνα με δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, η ρωσική κατασκευάστρια κινητών Yota σκοπεύει να απαγκιστρωθεί από την αμερικανική «κυριαρχία» της  Google και φημολογείται πως θα δημιουργήσει smartphones με νέο λειτουργικό σύστημα, πέρα από τα Android, και πιο συγκεκριμένα το  Sailfish.

Σε πρώτη φάση η ρωσική εταιρεία αρνήθηκε οποιαδήποτε τέτοια  εξέλιξη καθιστώντας σαφές πως δεσμεύεται με το λειτουργικό σύστημα Android, και τα κινητά της έχουν προγραμματισμένη την χρήση του Android 5.0 Lollipop.

Παρόλες τις προηγούμενες δηλώσεις της εταιρείας οι πληροφορίες που διέρρευσαν προβλέπουν αλλαγές στο μέλλον αλλά και στο OS που θα τρέχουν τα κινητά της εταιρείας. Φήμες θέλουν την Jolla να πράττει με στόχο την ενίσχυση του Sailfish και την Yota να εμφανίζεται πολύ ανοιχτό στο ενδεχόμενο πειραματισμού νέων λειτουργικών συστημάτων εκτός των Android.

Μέσω Indiegogo διατίθεται το Yotaphone 2 για προπαραγγελία και διαθέτει οθόνη 5 ιντσών, με ανάλυση 1080 pixels καθώς και μια ακόμη οθόνη με ηλεκτρονική μελάνη διαγωνίου 4.7 ιντσών. Διαθέτει επίσης επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 801, μνήμη RAM 2GB, μπαταρία 2500mAh και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 32GB. Τo Yotaphone 2 τρέχει προς το παρόν λειτουργικό σύστημα Android, είναι πολύ πιθανόν να δούμε σύντομα μια αντίστοιχη συσκευή με Sailfish.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS