ΑρχικήsecurityMinds.com: Anonymous εναντίον Facebook

Minds.com: Anonymous εναντίον Facebook

anonymousΗ διασημότερη κολλεκτίβα hacker στον κόσμο, αυτή τη φορά στρέφεται εναντίον του Facebook. Οι Anonymous φιλοφοξούν να εκτοπίσουν το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο από την πρωτοκαθεδρία στα social media, με την δημιουργία μιας δικής τους ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το social network των Anonymous που είναι ενεργό εδώ και μικρό χρονικό διάστημα και ήδη διαθέτει mobile application, «ακούει στο όνομα» Minds.com και διαθέτει όλες τις ήδη υπάρχουσες επιλογές και λειτουργίες των Twitter και Facebook όπως για παράδειγμα τους followers, την δυνατότητα ανάρτησης σχολίων κ.α., όμως σύμφωνα με την διάσημη κολλκτίβα διαφέρει ριζικά από τα υπόλοιπα social media, αφού σκοπός δεν είναι  το να βγάλουν χρήματα ή να συλλέξουν τα δεδομένα των χρηστών του.

Οι hackers της κολλεκτίβας αναφέρουν πως όλα τα posts θα είναι κρυπτογραφημένα για τις διαφημιστικές εταιρείες και για όποιον άλλον επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες.

Η πρωτότυπη λειτουργία που προσφέρει το δίκτυο Minds.com, είναι ένα point system που «ανταμείβει» τους χρήστες ανάλογα με την διάδρασή τους μέσα στο network. Όσο πιο δραστήριος είναι ένας χρήστης, τόσο περισσότερους πόντους θα κερδίζει.

Σχετική αναφορά στο theartofrevolution.org, site φιλικό προς την ομάδα των hackers, αναρτήθηκε σχετική δημοσίευση που μεταξύ άλλων καλεί τους χρήστες να συνεργαστούν και να στηρίξουν το Minds.com με στόχο την δημιουργία ενός social media «φτιαγμένο από ανθρώπους για ανθρώπους».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS