ΑρχικήsecurityAnonymous: Έκλεψαν 1TB δεδομένα από το Best Union

Anonymous: Έκλεψαν 1TB δεδομένα από το Best Union

anonymous-Expo-2015 Best Union

Η κολλεκτίβα των Anonymous συνεχίζει το κύμα cyber επιθέσεων έναντι του Expo 2015 Universal Exposition,τελευταίο θύμα της, η υπηρεσία εισιτηρίων Best Union.

Οι Anonymous της Ιταλίας εξακολουθούν να στοχεύουν την Expo 2015 Universal Exposition, που φιλοξενείται στο Μιλάνο,  με μια σειρά από επιθέσεις υπό την #OpItaly (Operation Italy). Η κολλεκτίβα των hacker στοχεύει στα συστήματα των οργανισμών που δουλεύουν για την εκδήλωση. Τελευταίο μέχρι στιγμής  «θύμα» της είναι η εταιρεία online πώλησης εισιτηρίων, Best Union.

Οι επιθέσεις των Anonymous ξεκίνησαν στις 30 Απριλίου, μια ημέρα πριν από την τελετή έναρξης της έκθεσης, με μια σειρά από επιθέσεις DDoS που έπληξαν την επίσημη ιστοσελίδα για την πώληση εισιτηρίων (https://tickets.expo2015.org). Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν για διάστημα περίπου δύο ημερών.

Οι χακτιιστές στοχεύουν την Expo 2015 για να διαμαρτυρηθούν έναντι στην διαφθορά που έχει επηρεάσει την προμήθεια των προγραμματισμένων για την εκδήλωση έργων. Ένα απ’ τα μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Twitter κατά την διάρκεια των επιθέσεων, έκανε σαφή αναφορά σ’ αυτή την διαφθορά:

[blockquote]“In un DDoS non c’è corruzione” (που σημαίνει πως δεν υπάρχει διαφθορά στις επιθέσεις DDoS)[/blockquote]

Την 1η Μαίου , ενώ οι άνθρωποι βρίσκονταν στους δρόμους και διαδήλωναν κατά της Expo 2015, οι Anonymous χτύπησαν ξανά το website myexpo.expo2015.it.

Ενώ η οργάνωση της έκθεσης ελαχιστοποίησε τις επιπτώσεις των επιθέσεων, οι Anonymous συνέχισαν αδιάκοπα τις επιθέσεις τους και δημοσιέυσαν μια νέα δήλωση έναντι στην οργάνωση και τον τρόπο με το οποίο διαχειρίζεται τις cyber attacks. Οι hackers που ανήκουν στην ιταλική πτέρυγα της κολλεκτίβας των Anonymous, στόχευσαν και παραμόρφωσαν επιτυχημένα την ιστοσελίδα της έκθεσης με τον παρακάτω τρόπο:

anonymous-Expo-2015-defacement

Η τελευταία επίθεση κατά της υπηρεσίας που παρέχεται από το Best Union, επέτρεψε στους χακτιβιστές να κλέψουν πληροφορίες από την database του server της εταιρείας. Σύμφωνα με τα tweets που ακολούθησαν από την ομάδα, η database περιείχε «1 Terabyte διαρροές» από στοιχεία που ανήκουν στον κόσμο που αγόρασε εισιτήριο online. Φαίνεται πως τα passwords αποθηκεύονταν σε μορφή απλού κειμένου.

Είναι σαφές πως όσοι είχαν αγοράσει τα εισιτήριά τους μέσω του Best Union θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω επιθέσεις hacking. Παρά το γεγονός πως οι Anonymous δεν έχουν την πρόθεση να «χτυπήσουν» αθώους, είναι πιθανό τα δεδομένα να πέσουν σε «λάθος» χέρια, ή κάποια ομάδα hacker να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την επίθεση των Anonymous με μια καμπάνια phishing, ζητώντας από τους χρήστες στοιχεία για την ασφάλεια των δεδομένων τους.

Αναμφίβολα, οι Ιταλοί χακτιβιστές θα συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά της Expo 2015, οπότε μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες εξελίξεις…

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS