ΑρχικήinetΗΠΑ: Υπό στενή παρακολούθηση το Apple Music

ΗΠΑ: Υπό στενή παρακολούθηση το Apple Music

ΗΠΑ: Υπό στενή παρακολούθηση το Apple Music – Η Apple ανακοίνωσε στην εκδήλωση WWDC15 τη νέα της συνδρομητική μουσική υπηρεσία, Apple Music, αλλά κινεί τις υποψίες ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ, όπως και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι γενικοί εισαγγελείς της Ν. Υόρκης και του Κονέκτικατ, όπως και η ΕΕ, ερευνούν αν η Apple έχει ασκήσει πίεση σε δισκογραφικές εταιρείες προκειμένου να αφαιρέσουν τη μουσική τους από άλλες υπηρεσίες, όπως το Spotify, όταν θα συμπεριληφθούν στο Apple Music.

ΗΠΑ: Υπό στενή παρακολούθηση το Apple Music

Οι γενικοί εισαγγελείς της Ν. Υόρκης και του Κονέκτικατ, όπως και η ΕΕ, ερευνούν αν η Apple έχει ασκήσει πίεση σε δισκογραφικές εταιρείες προκειμένου να αφαιρέσουν τη μουσική τους από άλλες υπηρεσίες

Οι αρχές, επίσης, εξετάζουν κατά πόσο οι δισκογραφικές εταιρείεςσυνωμότησαν με την Apple και άλλες ομοειδής για υπονόμευση άλλων υπηρεσιών, αναφέρει ρεπορτάζ των The New York Times.

Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple κινεί της υποψίες της EE σχετικά με τις πρακτικές της στην προώθηση προϊόντων.

Οι γενικοί εισαγγελείς της Ν. Υόρκης και του Κονέκτικατ υποπτεύονται αντι-ανταγωνιστικές διαπραγματεύσεις και θέλουν να γνωρίζουν αν η Apple έχει πείσει δισκογραφικές εταιρείες να αποσύρουν τη μουσική τους από άλλες δωρεάν υπηρεσίες.

H Universal Music Group απάντησε με γράμμα στην εισαγγελία ότι δεν ήρθε σε συμφωνία με την Apple και άλλες δισκογραφικές με τρόπο που να αντιτίθεται στον νόμο περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η έρευνα ανακαλεί τις συναλλαγές της Apple με εκδοτικές εταιρείες το 2013. Ομοσπονδιακό δικαστήριο τότε είχε πει ότι η Apple παραβίασε τον νόμο περί αθέμιτου ανταγωνισμού συνωμοτώντας με εκδότες για να αυξήσει την τιμή των ebooks πάνω από τα $9,99.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS