ΑρχικήinetGoogle Sidewalk Labs για καλύτερη ζωή στη πόλη

Google Sidewalk Labs για καλύτερη ζωή στη πόλη

Η Google ξεκίνησε μια ανεξάρτητη εταιρεία που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να βελτιώσει τη ζωή στη πόλη. Ονομάζεται Sidewalk Labs, και ο υπεύθυνος για το Project θα είναι ο Daniel L. Doctoroff, ο οποίος είναι ο πρώην αντιδήμαρχος της Νέας Υόρκης και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Bloomberg L.P.Google Sidewalk Labs

Ο Doctoroff συνέλαβε την ιδέα συζητώντας μαζί με μια ομάδα της Google υπό την ηγεσία του Larry Page.

Το project Sidewalk Labs σύμφωνα με το TNW έχει σχεδιαστεί σαν μια “αστική εταιρεία καινοτομίας” που θα ερευνήσει τη βιώσιμη διαβίωση με τον περιορισμό της ρύπανσης και τη χρήση ενέργειας, καθιστώντας τη μεταφορά ευκολότερη, προσφέροντας περισσότερο πράσινο και μείωση του συνολικού κόστους ζωής για τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς.

Το Sidewalk Labs σκοπεύει να αναπτύξει τα προϊόντα και τις πλατφόρμες τεχνολογίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοι της πόλης για καλύτερη διαχείριση της χρήσης της ενέργειας, τη βελτίωση κοινοτήτων και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση στο Google+ από τον Larry Page:

“… Πολλές αστικές προκλήσεις είναι αλληλένδετες, για παράδειγμα, η διαθεσιμότητα των μεταφορών επηρεάζει τον τόπο που επιλέγουν να ζήσουν οι άνθρωποι, κάτι το οποίο επηρεάζει τις τιμές των κατοικιών, το οποίο επηρεάζει την ποιότητα της ζωής. Γι ‘αυτό θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε από τις πρώτες αρχές και να έχετε θέα στη μεγάλη εικόνα στους πολλαπλούς παράγοντες που επηρεάζουν τη ζωή της πόλης. Στη συνέχεια, μπορείτε να αναπτύξετε τις τεχνολογίες και τις συνεργασίες για να κάνετε τη διαφορά.”

Να αναφέρουμε ότι ο Doctoroff έχει μεγάλη πείρα στη διαχείριση αστικών θεμάτων μετά από έξι χρόνια θητείας ως αντιδήμαρχος, και η Google θα προσφέρει την τεχνική εμπειρία αλλά και τη χρηματοδότηση του έργου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS