ΑρχικήsecurityMicrosoft Government Security Program

Microsoft Government Security Program

Microsoft Government Security Program – Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να επιθεωρήσουν τον πηγαίο κώδικα προϊόντων της Microsoft ώστε να μπορέσουν να επιβεβαιώσουν το γεγονός αν υπάρχουν κενά ασφαλείας σε αυτά. Η ανακοίνωση έγινε μέσω ενός blog post του κυρίου Matt Thomlinson, αντιπροέδρου της Microsoft Security. Οι έλεγχοι θα γίνονται μέσω του Κέντρου Διαφάνειας που εγκαινίασε η αμερικανική εταιρεία στις Βρυξέλλες.

Microsoft Government Security Program

Στο εν λόγω Κέντρο θα μπορούν να απευθύνονται κυβερνήσεις για έλεγχο του πηγαίου κώδικα προϊόντων της εταιρείας και για την πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες ασφαλείας σχετικά με απειλές και ευπάθειες που ενδεχομένως εντοπίζονται.

Το Κέντρο Διαφάνειας των Βρυξελλών θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κυβερνήσεων της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Πρόκειται για το δεύτερο Κέντρο που δημιουργεί η Microsoft καθώς τον Ιούνιο του 2014 είχε προηγηθεί αυτό του Redmond στην πολιτεία της Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η δημιουργία αυτών των κέντρων εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Government Security Program (GSP), της Microsoft το οποίο ξεκίνησε το 2003 με στόχο να βοηθήσει στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στην εταιρεία και τις κυβερνήσεις που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν λογισμικό της εταιρείας.

Οι εθνικές κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να «επιθεωρήσουν» τον πηγαίο κώδικα δέκα προϊόντων της εταιρείας, στα οποία περιλαμβάνονται τα λειτουργικά συστήματα Windows 8.1, 7 και Vista.

Όπως έγινε γνωστό, στο πρόγραμμα GSP συμμετέχουν αυτή τη στιγμή 42 υπηρεσίες από 23 διαφορετικές εθνικές κυβερνήσεις. Ειδικά από την Ευρώπη, συμμετέχουν οι κυβερνήσεις των Βρετανίας, Αυστρίας, Τσεχίας, Εσθονίας, Φινλανδίας, Ολλανδίας, Πολωνίας, Ισπανίας και Σουηδίας, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό έγγραφο κάνοντας κλικ εδώ 

the_four_c_of_success_1

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS