ΑρχικήinetiTbra: Έρχεται το σουτιέν - μαστογράφος

iTbra: Έρχεται το σουτιέν – μαστογράφος

iTbra

Το iTbra λειτουργεί με αισθητήρες που καταγράφουν θερμοκρασία και ροή αίματος και τα συγκρίνουν με σενάρια εξέλιξης καρκίνου, ειδοποιώντας γιατρό και χρήστη

Ενα startup στις ΗΠΑ μόλις ξεκίνησε τις τελικές δοκιμές για να φέρει στην αγορά ένα σουτιέν που θα παρακολουθεί συνεχώς το γυναικείο στήθος για αλλαγές στη σύστασή του οι οποίες θα μπορούσαν να σημαίνουν μία επίθεση από καρκινικά κύτταρα.

Σύμφωνα με την εταιρία Cyrcadia, το προϊόν τους μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο αποτελεσματικό από τη μαστογραφία η οποία συνήθως γίνεται μόλις μία φορά το χρόνο από τις γυναίκες οι οποίες δεν έχουν κανένα κέφι να επισκέπτονται τον ψηφιακό μαστογράφο και να πιέζουν το στήθος τους σε βαθμό κακουργήματος!

Το προϊόν λέγεται iTbra και λειτουργεί με ειδικούς αισθητήρες οι οποίοι καταγράφουν τη θερμοκρασία και τη ροή αίματος συγκρίνοντάς τες με σενάρια εξέλιξης καρκίνου. Οι πληροφορίες μεταφέρονται άμεσα στο κινητό της γυναίκας ή και του γιατρού της ο οποίος μπορεί μέσω αυτών να αντιληφθεί αν κάτι συμβαίνει και να ενεργήσει πολύ πιο άμεσα και κατασταλτικά απ’ότι θα του επέτρεπε μία ετήσια μαστογραφία.

Η εταιρία ελπίζει ότι θα έχει την τελική έγκριση για την κυκλοφορία του iTbra μέσα στο 2016 τουλάχιστον από τον αμερικανικό FDA.

Η ανακάλυψη μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές αλλά και γλυτώσει αντίστοιχο αριθμό γυναικών από την δραματική μαστεκτομή, επιτρέποντας ακαριαίες επεμβάσεις ή προληπτικές μικρο-εγχειρήσεις καρκίνου!

Πηγή: thetoc.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS