ΑρχικήsecurityHacker που έκανε φάρσες με απειλές κατά ζωής καταδικάζεται σε φυλάκιση

Hacker που έκανε φάρσες με απειλές κατά ζωής καταδικάζεται σε φυλάκιση

Ένας Ιάπωνας hacker έλαβε ποινή φυλάκισης 8 ετών την Τετάρτη αφού το 2012 παραβίασε συστήματα θυμάτων για να τα χρησιμοποιήσει για να εκδίδουν απειλές θανάτου.

Hacker Pranks Death threats
Η κακόβουλη δραστηριότητα του 32χρονου Yusuke Katayama το 2012 οδήγησε την αστυνομία του Τόκιο στη λανθασμένη σύλληψη τεσσάρων ατόμων (στο Τόκιο, Οζάκα, Φουκουόκα και Mie) οι οποίοι είχαν παγιδευτεί από τον hacker.

Φαίνεται ότι οι πρακτικές ανάκρισης της αστυνομίας οδήγησαν δύο από τα αθώα άτομα να ομολογήσουν εγκλήματα που δεν διέπραξαν. Στη μία περίπτωση, ήταν μια απειλή για βόμβα και στην άλλη μία δήλωση μαζικής θανάτωσης.

Όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι οι συλληφθέντες δεν ήταν ένοχοι, η Εθνική Υπηρεσία Αστυνομίας (NPA) εξέδωσε μια δημόσια συγγνώμη.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ένας ύποπτος συνελήφθη εβδομάδες πριν τα μέσα ενημέρωσης και ένας εμπειρογνώμονας του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο λάβουν ανώνυμες πληροφορίες που θα μπορούσαν να έχουν γίνει γνωστές μόνο από τον πραγματικό δράστη.

Στη λίστα των απειλών που εκδόθηκαν από τον Katayama υπήρχαν απειλές δολοφονίας ανθρώπων σε ένα event ενός βιβλίου κόμικ, επίθεσης σε αεροπλάνο, και βομβαρδισμού του νηπιαγωγείου που πήγαιναν τα εγγόνια του αυτοκράτορα Ακιχίτο.

Φαίνεται ότι ο hacker, ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα πληροφορικής, διεξήγαγε ενδελεχή έρευνα πριν από τη διάπραξη των αδικημάτων. Μόλυνε τον υπολογιστή του θύματος με ένα Trojan που ονομάζεται Remote Control Virus, το οποίο του επέτρεπε να εκδώσει τις απειλές από τα παραβιασμένα συστήματα.

Διάσημο στην έρευνα είναι το περιστατικό που τελικά οδήγησε στη σύλληψη του Katayama, όπου ο χάκερ χλεύασε την αστυνομία με e-mail που τους κατεύθυνε να αναζητήσουν μια αδέσποτη γάτα στο νησί της Enoshima (60 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο).

Η γάτα είχε ένα κολάρο με μια κάρτα SD που περιείχε πληροφορίες σχετικά με τον ιό που μόνο ο προγραμματιστής μπορούσε να γνωρίζει.

Στη δίκη, οι εισαγγελείς ζήτησαν 10-ετή ποινή, αλλά η υπεράσπιση κατάφερε να τη ρίξει σε οκτώ χρόνια. Όταν αρχικά συνελήφθη, ο Katayama δεν ομολόγησε την ενοχή του και διατήρησε αυτή τη στάση μέχρι τον Μάιο του 2014 όταν παραδέχτηκε τη διάπραξη των αδικημάτων.

Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, αλλά συνελήφθη και αφού κάμερες παρακολούθησης τον κατέγραψαν να προσπαθεί να θάψει ένα smartphone που περιείχε ενοχοποιητικά στοιχεία για ψευδή άλλοθι.

Αυτή τη στιγμή, ο Katayama έχει τη δυνατότητα να εφεσιβάλει την απόφαση, αλλά ο δικηγόρος του, ο Hiroshi Sato, δήλωσε ότι οι χάκερ δεν έχει λάβει απόφαση σχετικά με αυτό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS