ΑρχικήsecurityΑπαγόρευση χρήσης Gmail στη Κίνα

Απαγόρευση χρήσης Gmail στη Κίνα

gmail

Η Κίνα, η οποία είναι γνωστή για τις απόψεις της κυβέρνησης της για λογοκρισία στο διαδίκτυο, απέτρεψε τη πρόσβαση στο Gmail, σε επίπεδο IP, για πολλούς από τους 1,3 δις κατοίκους της χώρας.

Πολλές από τις υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένου και του Gmail, έχουν αποκλειστεί σε εθνικό επίπεδο στην ηπειρωτική Κίνα. Στο παρελθόν, η λογοκρισία είχε επικεντρωθεί ως επί το πλείστον στο YouTube και τη μηχανή αναζήτησης της Google, ειδικά κατά τη διάρκεια των περιόδων πριν την επέτειο της σφαγής στην πλατεία Tiananmen, στις 4η Ιουνίου 1989. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google, έχει μπλοκαριστεί στην Κίνα, εξ ολοκλήρου.

Το 2009 και το 2012, η κυβέρνηση της Κίνας είχε αποκλείσει και πάλι τις υπηρεσίες της Google, στη χώρα. Το 2010, η Google μάλιστα είχε ανακοινώσει ότι θα αποσύρει τις υπηρεσίες της από τη χώρα, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων που είχε δεχτεί και είχε αποδώσει στη κυβέρνηση της χώρας.

Το μπλοκάρισμα έχει επιβεβαιωθεί από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων πολλών Κινέζων πολιτών στα social media, και από την εταιρεία Dyn Research, εκπρόσωπος της οποίας είπε σε δήλωση στο Mashable, ότι πολλές από τις διευθύνσεις IP που χρησιμοποιούνταν για υπηρεσίες Gmail, πράγματι μπλοκαρίστηκαν.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Κίνα παρεμπόδισε επίσης τη πρόσβαση στο Instagram, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την εξάπλωση της διαμαρτυρίας υπέρ της δημοκρατίας στη χώρα. Οι αρχές επίσης έχουν κάνει πολλές φορές έρευνα και στα γραφεία της Microsoft, με τη δικαιολογία ότι κάνουν έρευνα για το μονοπωλιακή πολιτική της χώρας.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία, παραμένει μπλοκαρισμένη σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά δεδομένου ότι η υπηρεσία είναι αποκλεισμένη σε επίπεδο IP, οι κινεζικοί πολίτες που φοβούνται να μη χάσουν σημαντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορούν να έχουν ακόμη πρόσβαση στο λογαριασμό Gmail τους, μέσω ενός proxy ή VPN.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS