ΑρχικήinetΓαλλία: φορολογικός παράδεισος για έρευνα και τεχνολογία

Γαλλία: φορολογικός παράδεισος για έρευνα και τεχνολογία

paris

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η αμερικανική Microsoft και η κινεζική Huawei Technologies καταφεύγουν στη Γαλλία για έρευνα και ανάπτυξη (R&D) λόγω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού περιβάλλοντος στον συγκεκριμένο τομέα. Οι φοροαπαλλαγές στην έρευνα και την ανάπτυξη που προσέφερε η Γαλλία μόνον από τις αρχές του έτους υπολογίζονται στα 5,6 δισ. ευρώ, όπως αποκαλύπτει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Περισσότερες από 17.000 εταιρείες από τους επιμέρους κλάδους της βιοτεχνολογίας, της ενέργειας, του σχεδιασμού λογισμικού και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών επωφελούνται από φοροαπαλλαγές αλλά και επιδοτήσεις του γαλλικού κράτους που ανέρχονται, κατά μέσον όρο, στα 323.500 ευρώ για κάθε εταιρική οντότητα, σύμφωνα με το Bloomberg. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη φιλοξενεί, επίσης, κάποιους από τους πλέον εξέχοντες επιστήμονες στον χώρο της τεχνολογίας. Οπως αναφέρει η Gemalto, εταιρεία που αναπτύσσει συστήματα ασφαλείας για τη διεκπεραίωση ηλεκτρονικών συναλλαγών από πιστωτικές κάρτες μέχρι κινητά, το 30% των 2.000 ερευνητών της βρίσκεται εγκατεστημένο στη Γαλλία.

Προ τετραετίας, η Γαλλία είχε ασκήσει πιέσεις στην Ιρλανδία προκειμένου να αυξήσει τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις. Αν και τότε η Ιρλανδία διαπραγματευόταν τους όρους του πακέτου διάσωσης με την τρόικα, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή του επίμαχου συντελεστή από 12,5%. Σήμερα προκύπτει πως η Γαλλία, η οποία δέχεται μεγάλες πιέσεις από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο για να πειθαρχήσει στον προϋπολογισμό της, προσελκύει κολοσσούς στην τεχνολογία με φοροαπαλλαγές δισ. ευρώ στον τομέα R&D, ενώ ο γενικός συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων φθάνει το 33,3%. Σύμφωνα με έρευνα της A.T. Kearney που στηρίχθηκε σε δημοσκόπηση 300 εταιρειών από 26 χώρες από τον Ιανουάριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, η Γαλλία εντάσσεται στις δέκα κορυφαίες χώρες για άμεσες ξένες επενδύσεις, μειώνοντας τη διαφορά με τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Πηγή: kathimerini.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS