ΑρχικήsecurityAndroid for Work: Ενισχυμένη ασφάλεια για επαγγελματίες με τεχνολογία που βασίζεται στο...

Android for Work: Ενισχυμένη ασφάλεια για επαγγελματίες με τεχνολογία που βασίζεται στο Knox

android

Το Knox είναι ένα πακέτο εφαρμογών της Samsung για το Android, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ για την ασφάλεια που προσφέρει στα smartphones με το λειτουργικό τής Google.

Όπως ανακοινώθηκε στο Google I/O, το Android θα ενσωματώσει τις τεχνολογίες του πακέτου Knox, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια με δύο ξεχωριστά περιβάλλοντα χρήσης, ιδανικά για επαγγελματίες.

Η Google, βλέποντας ότι η Apple έχει κερδίσει τους επαγγελματίες, σύναψε συμφωνία με τη Samsung ώστε ο κώδικας της σουίτας Knox να ενσωματωθεί στο Android.

Το Knox παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα να διαχωρίσει τα προσωπικά από ταεπαγγελματικά του δεδομένα.

Πατώντας το εικονίδιο Knox ο χρήστης εισέρχεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας, ενώ με ένα ακόμα πάτημα επιστρέφει πίσω στην χρήση του κινητού με τον συνήθη τρόπο.

Επίσης, η ασφάλειά του επεκτείνεται και σε επίπεδο hardware, αφού σε Bootloader και Kernel υπάρχουν επιπλέον δικλίδες ασφαλείας. Οι δικλίδες αυτές ελέγχουν, αποτρέπουν και καταγράφουν, σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι γινόταν μέχρι τώρα, οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη προσπάθεια αλλαγής του συστήματος της συσκευής.

Το Android for Work θα είναι ενσωματωμένο στο Android L, ενώ θα μπορεί να εγκατασταθεί σε συσκευές που “τρέχουν” Android Ice Cream Sandwich και νεότερες εκδόσεις.

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS