ΑρχικήinetWindows 8: Θεωρούνται απειλή για την κινεζική εθνική ασφάλεια

Windows 8: Θεωρούνται απειλή για την κινεζική εθνική ασφάλεια

500px-Flag_of_the_People's_Republic_of_China.svg_

Είναι δίκαιο να πούμε ότι η Κίνα δεν είναι οπαδός των Windows 8. Πριν από λίγες εβδομάδες, το λειτουργικό σύστημα απαγορεύτηκε από τους υπολογιστές της κινεζικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο ανακοίνωσης σχετικά με την χρήση προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας (αν αυτό ακούγεται κάπως ασαφές, είναι όντως).

Στη συνέχεια, αν αυτό δεν ήταν αρκετά κακή είδηση ​​για τη Microsoft, μια νέα αναφορά που μεταδόθηκε σε κανάλι της Κίνας ήρθε να συμπληρώσει το κακό, το λειτουργικό σύστημα θεωρείται απειλή για την ασφάλεια της Κίνας στον κυβερνοχώρο και ανέφερε ότι χρησιμοποιείται για να κατασκοπεύει κινέζους πολίτες.

Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη, ο καθηγητής Yang Min του Πανεπιστημίου Fudan δήλωσε ότι ο κλειστός χαρακτήρας των Windows 8 αποτελούσε απειλή για τις προσπάθειες ασφάλεια στον κυβερνοχώρο του έθνους. «Η Microsoft δεν θα ανοίξει πλέον τον πηγαίο κώδικα των Windows 8 προς την κινεζική κυβέρνηση», δήλωσε. «Ωστόσο, το σύστημα ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος έχει σχεδιαστεί για να παρέχει καλύτερη πρόσβαση για τη Microsoft στη βάση δεδομένων των χρηστών. Για την Κίνα είναι μια μεγάλη πρόκληση για την ασφάλεια των πληροφοριών μας».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS