ΑρχικήsecurityΠάνω από 600 φορείς ασφάλειας συμμετέχουν στην εκδήλωση Cyber Europe 2014

Πάνω από 600 φορείς ασφάλειας συμμετέχουν στην εκδήλωση Cyber Europe 2014

Over-600-Security-Actors-Take-Part-in-Cyber-Europe-2014-Exercise

Στις 28 Απριλίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ( ENISA ), διεξήγαγε την άσκηση Cyber ​​Europe 2014 (CE2014). Συνολικά 600 φορείς ασφάλειας από όλη την Ευρώπη συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Πάνω από 200 οργανώσεις και 400 εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών έλαβαν μέρος στην πρώτη φάση της CE2014, μια εξαμηνιαία εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον ENISA, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (EFTA).

Ο στόχος της CE2014 είναι να ενισχύσει τις ικανότητες στον κυβερνοχώρο, σε εθνικό επίπεδο, να ελέγξει τις υφιστάμενες διαδικασίες συνεργασίας και τους μηχανισμούς για τη διαχείριση καταστάσεων κρίσης, να αναλύσει τη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, να έχει καλύτερη κατανόηση δημοσίων υποθέσεων που σχετίζονται με κυβερνοεπιθέσεις μεγάλης κλίμακας και να αναλύσει την κλιμάκωση και τις διαδικασίες αποκλιμάκωσης σε διάφορα επίπεδα.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που διεξάγεται το Cyber ​​Europe. Οι δύο πρώτες πραγματοποιήθηκαν το 2010 και το 2012. Ωστόσο, αυτή τη φορά, οι διοργανωτές πιστεύουν ότι η άσκηση είναι μεγαλύτερη σε στόχο, κλίμακα και πολυπλοκότητα.

Στις 28 Απριλίου διεξήχθη η τεχνική φάση της άσκησης. Αργότερα αυτό το έτος, θα πραγματοποιηθούν οι φάσεις «επιχειρησιακή» (τακτικής) και «στρατηγική» (πολιτική).

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS