ΑρχικήinetΤο GDG THESS συναντάει το STARTUP Live THESS 2-4 Μαίου 2014

Το GDG THESS συναντάει το STARTUP Live THESS 2-4 Μαίου 2014

Η κοινότητα προγραμματιστών της Google στη Θεσσαλονίκη GDG THESS συμμετέχει ενεργά και στηρίζει για πρώτη φορά μία επιχειρηματική εκδήλωση όπως το StartUp Live Thessaloniki. Με αυτή μας την συνεργασία εισχωρούμε, υποστηρίζουμε και προωθούμε το οικοσύστημα των start ups στη Θεσσαλονίκη.

GDG THESS
GDG THESS

Ήταν κάτι που προγραμματίζαμε πολύ καιρό και τώρα παίρνει σάρκα και οστά: Μια συνεργασία που θα έδινε την ώθηση τόσο στα startups όσο και σε επιχειρηματίες να έρθουν αντιμέτωποι με την πρόκληση νέων και πρωτοποριακών ιδεών και τη δημιουργία νέων και ξεχωριστών επιχειρήσεων.

“Με αυτή μας την συνεργασία εισχωρούμε, υποστηρίζουμε και προωθούμε το οικοσύστημα των start ups στη Θεσσαλονίκη.”

Για το λόγο αυτό, από τις 2 ως τις 4 Μαΐου θα είμαστε στο Coho co-working home (Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα 10), όχι μόνο για να δώσουμε υπέροχα βραβεία και να “προπονήσουμε” τους συμμετέχοντες αλλά και για να έρθουμε σε επαφή, να επικοινωνήσουμε μαζί τους, να μοιραστούμε τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους και να τους κατευθύνουμε με τις δικές μας προτάσεις και συμβουλές που αφορούν το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Collaboration_logo_cover_site

Στο StartUp Live οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε τρεις μέρες να καταθέσουν και να αναπτύξουν μια ιδέα που έχουν, να δημιουργήσουν ή να μπουν σε μια ομάδα και να συνεργαστούν για τη δική τους start up επιχείρηση.

Στο πλαίσιο αυτό, ως GDG θα επιβραβεύσουμε τις καλύτερες ιδέες, οι οποίες θα επιλεχθούν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, ανάμεσα στα οποία είμαστε και εμείς. Καθώς τα εργαλεία της Google επικεντρώνονται στη διαδικτυακή τεχνολογία και τη διαχείριση δεδομένων, στην ομάδα με την Καλύτερη Web App θα δώσουμε τα εξής βραβεία:
5 εβδομάδες εντατικών μαθημάτων: 30’ εργαστήριο + 30’ πρακτική εξάσκηση προσαρμοσμένη για τη νικητήρια ομάδα και δομημένη ως εξής:
– Δημιούργησε και ανέπτυξε μια εφαρμογή που μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αγοράς (1η εβδομάδα)
– Μέτρησε την επιτυχία της εφαρμογής σου, βελτίωσε τα προϊόντα σου (2η εβδομάδα)
– Βελτίωσε την εφαρμογή σου ώστε να συναρπάσεις περισσότερους χρήστες (3η εβδομάδα)
– Βγες έξω στην αγορά και βρες περισσότερους χρήστες (4η εβδομάδα)
– Πληρώσου: μετέφρασε την επιτυχία του προϊόντος σου σε έσοδα (5η εβδομάδα)

Μετά τις 5 εβδομάδες το GDG THESS θα δώσει πιστοποιητικό παρακολούθησης και συμμετοχής στην ομάδα και θα ανακοινώσει στην ομάδα αν μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση:
– $2,000.00 credits για υπηρεσίες στη Google Cloud ώστε να έχουν τα απαραίτητα μέσα και εφόδια για να δημιουργήσουν την εφαρμογή τους καθώς και την δυνατότητα να φιλοξενηθούν δωρεάν στο χώρο των Google Developers Group στη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε διεθνές κοινό.

– Στην περίπτωση που η ομάδα θελήσει να αναπτύξει την ιδέα της χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού Dart, το GDG Thessaloniki θα πραγματοποιήσει μια σειρά ειδικών μαθημάτων για την ανάπτυξη Web Εφαρμογών σε γλώσσα Dart

Για όλους τους νικητές των 3 κατηγοριών, Καλύτερη Web App, Καλύτερη Ιδέα Συνολικά και Περισσότερα Υποσχόμενη Ιδέα, το GDG Thessaloniki θα δώσει σε κάθε μέλος της ένα δωρεάν e-book του εκδοτικού οίκου O’Reilly.

Το GDG THESS πιστεύει ότι δεν αξίζουν μόνο οι νικητές απίθανα βραβεία και δώρα, αλλά πρέπει να ανταμειφθούν όλοι όσοι θα συγκεντρωθούν εκείνες τις ημέρες, δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για να μάθουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να μοιραστούν την άποψη τους. Για το λόγο αυτό θα δώσουμε σε κάθε συμμετέχοντα $500.00 credits για να ξεκινήσουν την εφαρμογή ή το Project στην πλατφόρμα της Google Cloud, κωδικό για έκπτωση ως και 50% σε όλα τα βιβλία του εκδοτικού οίκου O’Reilly, καθώς και ένα ειδικό εργαστήριο για το πως να χρησιμοποιήσουν το Cloud Compute και το Cloud Engine.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το event παρακαλώ δείτε εδώ
Για μια συνολική εικόνα για τα βραβεία του GDG παρακαλώ δείτε
εδώ

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS