Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Πόσο ρατσιστικό είναι το Twitter;

E374953134D48A062E9DC1C149A76061

10.000 ρατσιστικά σχόλια ποστάρονται καθημερινά στο συγκεκριμένο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Στην εποχή των social media, κανείς μπορεί να εκφραστεί ρατσιστικά σε πολλά μέσα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το Twitter. Όπως δείχνει νέα μελέτη από τη δεξαμενή σκέψης Demos, 10.000 ρατσιστικά σχόλια ποστάρονται καθημερινά στο εν λόγω δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αναλυτές μελέτησαν 126,975 tweets από όλο τον κόσμο γραμμένα στην αγγλική γλώσσα για εννέα ημέρες, γεγονός που καθιστά την συγκεκριμένη έρευνα ως τη μεγαλύτερη αναφορικά με τον ρατσισμό στο Twitter.

Η πιο συνήθης προσβολή ήταν ο χαρακτηρισμός «λευκό αγόρι» και ακολουθούσε το «γύφτος», ενώ ο περιστασιακός ρατσισμός αντιπροσώπευε το 5 με 10 % των tweets. Ωστόσο, το 70% των tweets που χρησιμοποιούσαν τέτοια γλώσσα κρίθηκαν ότι δεν το έκαναν με υποτιμητικό τρόπο.

«Αυτό πυροδοτεί τη συζήτηση σχετικά με το βαθμό στον οποίο το Twitter είναι πραγματικά μια πλατφόρμα για τον ρατσισμό και την υβριστική γλώσσα», είπε ο Τζέιμι Μπάρλετ, συγγραφέας της έκθεσης.

«Το Twitter μας παρέχει ένα αξιόλογο παράθυρο στο πώς οι άνθρωποι μιλούν, υποστηρίζουν, διαφωνούν  και συζητούν επάνω στα θέματα της ημέρας.  Ενώ υπάρχουν πολλές ρατσιστικές βρισιές που βλέπουμε στο Twitter, η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν χρησιμοποιείται με επιζήμιο ή μισητό τρόπο», πρόσθεσε.

twiiter_vrisiaΠηγή: protothema.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *