ΑρχικήinetΕφοριακοί μπήκαν στο Taxisnet κι έψαχναν την προσωπική περιουσία Στουρνάρα, Σταϊκούρα και...

Εφοριακοί μπήκαν στο Taxisnet κι έψαχναν την προσωπική περιουσία Στουρνάρα, Σταϊκούρα και όλου του επιτελείου

stournaras_14

Τη δυνατότητα πρόσβασής τους στα φορολογικά αρχεία εκμεταλλλεύτηκαν κάποιοι εφοριακοί, βάζοντας στο στόχαστρό τους τα οικονομικά δεδομένα πολιτικών προσώπων, χωρίς αυτό να συμβαδίζει με την επαγγελματική τους αρμοδιότητα. Η Οικονομική Επιθεώρηση του υπουργείου διέταξε ελέγχους σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα, προ δεκαημέρου, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έστειλε στην Οικονομική Επιθεώρηση και στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων λίστα με τα ονόματα όλων των εφοριακών, οι οποίοι είσηλθαν μέσω του Taxisnet και του Elenxis στα προσωπικά στοιχεία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, του ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, του ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Τσαβδάρη, αλλά και γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών του ΥΠΟΙΚ.

Οι εντολές που έχει λάβει η Οικονομική Επιθεώρηση είναι να βρεθούν οι εφοριακοί που δεν σχετίζονται με ΔΟΥ, στις οποίες υπάγονται τα πολιτικά πρόσωπα, και ως εκ τούτου δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να αναζητήσουν τα ευαίσθητα οικονομικά δεδομένα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα αποσταλεί στην Οικονομική Επιθεώρηση λίστα και άλλων «αδιάκριτων» εφοριακών, οι οποίοι χωρίς να τεκμηριώνεται ο ελεγκτικός τους ρόλος, έλεγξαν τα οικονομικά στοιχεία και άλλων πολιτικών προσώπων.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS