ΑρχικήinetΚαταδικάστηκε ο αρχηγός της σπείρας πλαστών προϊόντων Apple

Καταδικάστηκε ο αρχηγός της σπείρας πλαστών προϊόντων Apple

Ο αρχηγός μιας διεθνούς συμμορίας που βρίσκεται πίσω από την απάτη επιστροφής 10.000 πλαστών προϊόντων της Apple, όπως iPhones και iPads, καταδικάστηκε 51 μήνες φυκαλή.

Δείτε επίσης: Apple ID: Θα μετονομαστεί σε «Apple Account»;

πλαστά προϊόντα Apple

Σύμφωνα με αναφορές, μια διεθνής οργάνωση με 14 μέλη εμπλέκεται σε απάτη που οδήγησε την Apple να χάσει τουλάχιστον 6 εκατομμύρια δολάρια. Δύο από τα κύρια πρόσωπα, οι αδελφοί Zhimin και Zhiting Liao (επίσης γνωστοί ως “Jimmy” και “Tim”), καταδικάστηκαν τον Οκτώβριο του 2023 σε φυλάκιση 41 μηνών.

Σύμφωνα με την Justice.gov, ο άλλος αδερφός, Zhiwei Liao (επίσης γνωστός ως “Allen”), καταδικάστηκε σε 51 μήνες ως ο οργανωτής και αρχηγός μίας διεθνούς σπείρας. Πέραν των τεσσάρων ετών και τριών μηνών που πρέπει να εκτίσει, ο Liao καταδικάστηκε από την Αμερικανίδα Περιφερειακή Δικαστή Cynthia Ann Bashant, να παραδώσει πάνω από 200 συσκευές Apple, περισσότερα από 120.000 δολάρια και δύο κατοικίες.

Η σπείρα, λειτουργούσε με μέλη στην Κίνα, που κατασκεύαζαν πλαστά πλαστά προϊόντα iPhones και iPads της Apple. Εκτός του ότι είναι φαινομενικά πειστικές, αυτές οι απομιμήσεις φέρουν τους σειριακούς αριθμούς γνήσιων συσκευών Apple, που αγοράστηκαν στις ΗΠΑ και είναι ακόμα υπό εγγύηση.

Δεν είναι σαφές πώς αποκτήθηκαν αυτοί οι σειριακοί αριθμοί, αλλά με αυτούς στις συσκευές, τα αδέλφια και οι συνεργάτες τους θα “επέστρεφαν” αυτά τα ψεύτικα iPhones και iPads στην Apple. Οι συσκευές θα περνούσαν μια αρχική εξέταση, τουλάχιστον από το μη τεχνικό προσωπικό πωλήσεων, και η Apple θα τις αντικαθιστούσε με γνήσια iPhones και iPads.

Δείτε ακόμα: Apple: Ενδέχεται να διαιρέσει το App Store της σε δύο μέρη

Στη συνέχεια, η συμμορία έστελνε αυτές τις γνήσιες συσκευές στην Κίνα, όπου και πωλούνταν.

apple chip

Συνολικά, η συμμορία αναφέρεται ότι πήρε πάνω από 10.000 πλαστά προϊόντα Appe κατά τις επισκέψεις της σε εκατοντάδες Apple Stores. Η συμμορία συνελήφθη το 2019, με την επιχείρηση να λειτουργεί ήδη οκτώ χρόνια, κοστίζοντας στην Apple περίπου 6,1 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη στιγμή της αρχικής σύλληψης το 2019, τρία μέλη της ομάδας έγιναν φυγάδες. Στη συνέχεια συνελήφθησαν, αν και δεν είναι σαφές πότε ακριβώς.

Γενικά, η πολυετής έρευνα από το FBI και το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Ντιέγκο οδήγησε σε 12 καταδίκες για κακουργήματα. Συμπεριλάμβανε την κατάσχεση ακινήτων αξίας 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων και πάνω από 250.000 δολάρια σε μετρητά.

Ανεξάρτητα, οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν το 2023 ότι είχαν κατασχέσει σχεδόν $400,000 αξίας πλαστών συσκευών Apple – μέσα σε μια εβδομάδα στο Λιμάνι Long Beach και το Διεθνές Αεροδρόμιο Οντάριο.

Δείτε επίσης: Apple Sports: Νέο app για την παρακολούθηση αθλητικών σκορ

Οι καταναλωτές που αγοράζουν πλαστά προϊόντα όπως αυτά της Apple, μπορεί να αντιμετωπίσουν πολλές αρνητικές συνέπειες. Πρώτον, τα πλαστά προϊόντα συχνά έχουν χαμηλότερη ποιότητα σε σύγκριση με τα γνήσια. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην λειτουργούν σωστά ή να χαλάνε γρήγορα. Δεύτερον, τα πλαστά προϊόντα μπορεί να είναι επικίνδυνα. Τα πλαστά ηλεκτρονικά προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία ή πυρκαγιά. Τρίτον, η αγορά πλαστών προϊόντων υπονομεύει την οικονομία. Αυτό γιατί οι εταιρείες που παράγουν γνήσια προϊόντα χάνουν πωλήσεις και μπορεί να αναγκαστούν να απολύσουν εργαζόμενους.

Πηγή: appleinsider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS