ΑρχικήsecurityΤο Qilin ransomware παραβίασε το σύστημα της The Big Issue

Το Qilin ransomware παραβίασε το σύστημα της The Big Issue

Η The Big Issue, μία σημαντική εφημερίδα και κοινωνική επιχείρηση της Βρετανίας, επιβεβαίωσε ότι το σύστημά της επλήγη από κυβερνοεπίθεση λίγες μέρες μετά την παραδοχή μίας επίθεσης, από το Qilin ransomware, το οποίο ανέφερε την διαρροή 550 GB εμπιστευτικών αρχείων, σύμφωνα με το The Record, μια ιστοσελίδα ειδήσεων από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Recorded Future.

Δείτε επίσης: Πάνω από 40 χώρες θα υπογράψουν για να σταματήσουν να πληρώνουν λύτρα σε ransomware συμμορίες

Qilin ransomware

Η λειτουργική διαταραχή που οφείλεται στο περιστατικό έχει περιοριστεί, διασφαλίζοντας την έκδοση και διανομή της εφημερίδας, σύμφωνα με τον CEO της The Big Issue, Paul Cheal. Ανέφερε ότι η πρόωρη ανίχνευση κακόβουλων ενεργειών έχει ενθαρρύνει άμεσες προσπάθειες αποκατάστασης του συστήματος, στο πλαίσιο μιας διαρκούς έρευνας που διεξάγεται σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχηγείο Εγκλημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας και την Αστυνομία του Λονδίνου.

Επιπλέον, ενημερώσαμε τους σχετικούς ρυθμιστές και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό μας, τους συνεργάτες και τους προμηθευτές μας για την υπομονή τους ενώ η έρευνά μας συνεχίζεται“, δήλωσε ο Cheal.

Δείτε ακόμα: Hive ransomware: Αμοιβή 10 εκατομμύρια για πληροφορίες σχετικά με τα μέλη του

Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μια εποχή αυξημένης εξάπλωσης των επιθέσεων ransomware που αναφέρθηκαν στο Γραφείο του Επιτρόπου από το 2020.

The Big Issue

Πώς μπορεί κάποιος να προστατεύσει τα ψηφιακά του περιουσιακά στοιχεία από επιθέσεις ransomware;

Για την προστασία των ψηφιακών σας περιουσιακών στοιχείων από ransomware, όπως το Qilin, η πρώτη και πιο σημαντική ενέργεια είναι η χρήση αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο antivirus προστασία όσο και προστασία από malware και ransomware. Επιπλέον, είναι σημαντικό να διατηρείτε το λειτουργικό σύστημα και όλες τις εφαρμογές σας ενημερωμένες. Οι ενημερώσεις αυτές συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις ασφαλείας που μπορούν να προστατεύσουν το σύστημά σας από τις πιο πρόσφατες απειλές.

Δείτε επίσης: Knight ransomware: Πωλείται ο source code

Μια άλλη σημαντική πρακτική είναι η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων σας. Σε περίπτωση που το σύστημά σας πέσει θύμα ransomware, θα είστε σε θέση να επαναφέρετε τα δεδομένα σας χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε λύτρα. Επίσης, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τα emails και τα μηνύματα που λαμβάνετε. Πολλές επιθέσεις ransomware ξεκινούν με ένα φαινομενικά ακίνδυνο email ή μήνυμα που περιέχει κακόβουλο λογισμικό. Τέλος, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε εργαλεία που περιορίζουν την ικανότητα των εφαρμογών να κάνουν αλλαγές στο σύστημά σας χωρίς την έγκρισή σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του συστήματός σας από την εκτέλεση κακόβουλου λογισμικού.

Πηγή: scmagazine

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS