ΑρχικήSecurityΕφοριακοί συμμετείχαν σε απάτη μέσω social media

Εφοριακοί συμμετείχαν σε απάτη μέσω social media

Το Αυστραλιανό Φορολογικό Γραφείο (ATO) ανακοίνωσε ότι περίπου 150 εργαζόμενοι, έχουν υποβληθεί σε έρευνα και ορισμένοι από αυτούς έχουν απολυθεί, καθώς εμπλέκονταν σε απάτη σχετικά με την επιστροφή φόρων μέσω social media.

εφοριακοί απάτη Αυστραλία

Η απάτη αφορούσε τον Φόρο Αγαθών και Υπηρεσιών (GST) στην Αυστραλία, με ορισμένους ανθρώπους να υποβάλλουν ψευδείς αιτήσεις για επιστροφή χρημάτων GST μέσω ψεύτικων επιχειρήσεων.

Διαβάστε ακόμη: Deepfake scam: Πώς μια ψεύτικη τηλεδιάσκεψη οδήγησε στην κλοπή $25 εκατ.

Η απάτη διήρκεσε για αρκετό διάστημα και αποκάλυψε δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας σε απάτες επιστροφής χρημάτων GST. Ο Οργανισμός Φορολογίας Αυστραλίας (ATO) αντιμετώπισε αυξημένο αριθμό ειδοποιήσεων για ύποπτες φορολογικές επιστροφές, που οδήγησαν σε μια επιχείρηση με το όνομα “Protego”. Ορισμένοι αξιωματούχοι του ATO έπεσαν θύματα κλοπής ταυτότητας, ενώ άλλοι ανακαλύφθηκαν να είναι οι δράστες, με κυρώσεις που περιλαμβάνουν ακόμα και την απόλυσή τους.

Μια εταιρεία κατασκευής κοσμημάτων και ασημιού ενεργοποίησε έναν ΑΦΜ και υπέβαλε ψευδείς δηλώσεις ΦΠΑ, εκμεταλλευόμενη χιλιάδες δολάρια, με τον υπεύθυνο να καταδικάζεται σε φυλάκιση. Άλλες παραβάσεις οδήγησαν σε ποινές φυλάκισης διάρκειας επτάμισι ετών. Η ATO συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της απάτης και να λαμβάνει μέτρα για την εξάλειψή της.

Η Ειδική Ομάδα Σοβαρού Οικονομικού Εγκλήματος στην Αυστραλία συνεχίζει τις έρευνές της για άτομα που εμπλέκονται σε οικονομικά εγκλήματα. Παρά το γεγονός ότι 150 υπάλληλοι της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φορολογίας (ATO) υποπτεύονται για φορολογική απάτη, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι προσπάθειες της ATO απέτρεψαν επιπλέον 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας σε ύποπτες επιστροφές GST. Επιπλέον, ανακτήθηκαν 123 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας και συγκεντρώνεται τεράστιο ποσό για ψευδείς επιστροφές χρημάτων.

Ωστόσο, η έρευνα διαπίστωσε ανεπάρκειες στο επιχειρηματικό πλαίσιο της ATO για ανίχνευση απάτης GST, καθώς και χάος στη ροή δεδομένων του οργανισμού. Οι μέθοδοι ανίχνευσης απάτης GST χαρακτηρίζονται ως “σε μεγάλο βαθμό κατάλληλες”, αλλά υπάρχει έλλειψη οργάνωσης, καθώς τα μητρώα ελέγχου διασκορπίζονται σε διάφορες επιχειρηματικές γραμμές χωρίς ένα κεντρικό σύστημα.

Δείτε περισσότερα: Κυβερνητικά sites σε ομηρία λόγω online betting απάτης

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξάρτηση της ATO από εσωτερικές συζητήσεις για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας, αντί για συγκεντρωτικά δεδομένα.

Πηγή: www.theregister.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS