ΑρχικήSecurityΚυβερνητικά sites σε ομηρία λόγω online betting απάτης

Κυβερνητικά sites σε ομηρία λόγω online betting απάτης


Περισσότερα από 300 κυβερνητικά sites, συμπεριλαμβανομένων αυτών της κεντρικής και των περιφερειακών κυβερνήσεων, έχουν πέσει θύματα χάκερ που οργανώνουν μια απάτη online betting. Οι ύποπτοι, που πιστεύεται ότι δρουν από ξένες τοποθεσίες, όπως η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη και το Πακιστάν, έχουν εκμεταλλευτεί αυτούς τους διακυβερνητικούς διαύλους για να εμφανίσουν διαφημίσεις που σχετίζονται με τον διαδικτυακό τζόγο και το στοίχημα στο κρίκετ. Μετά από κλικ σε αυτές τις διαφημίσεις, ανυποψίαστοι χρήστες κατευθύνονται προς πλατφόρμες πληρωμών, προκαλώντας δυνητικά απάτητες συναλλαγές.

Δείτε επίσης: Ποια scams ήταν πιο δημοφιλή τους πρώτους μήνες του 2023;

Κυβερνητικά sites

Το ανησυχητικό στοιχείο αυτής της κατάστασης είναι η έλλειψη ευαισθητοποίησης σε αρκετά κρατικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένου του Resham Sanchalnalya του Madhya Pradesh, της κυβέρνησης της Kerala, της κυβέρνησης του Telangana και της Επιτροπής Πληροφοριών του Uttarakhand. Παρά την ειδοποίηση για τέτοιες δραστηριότητες χάκερ, ορισμένα κυβερνητικά sites δεν έχουν προβεί σε άμεση δράση.

Η Ομάδα Επείγουσας Αντίδρασης για Υπολογιστικούς Κινδύνους (CERT) της κεντρικής κυβέρνησης εντόπισε πολλές ιστοσελίδες που εμπλέκονται σε αυτές τις απάτες. Ακόμη και ο επίσημος ιστότοπος του Οργανισμού Ινδικών Προτύπων, υπεύθυνου για την προειδοποίηση για απομιμήσεις και παραποιημένα προϊόντα, έχει πέσει θύμα αυτής της απάτης online betting, όπως αναφέρει το Dainik Bhaskar.

Ο τρόπος αυτών των χάκερς περιλαμβάνει την εκτέλεση επιθέσεων με χρήση κακόβουλου λογισμικού ransomware, όταν οι ομάδες κυβερνοασφάλειας προσπαθούν να διορθώσουν τις παραβιασμένες ιστοσελίδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάσχεση δεδομένων από τις στόχευτες πύλες. Τα κυβερνητικά sites, που προορίζονται για τη δημοσίευση κρίσιμων πληροφοριών, γίνονται όλο και πιο ευάλωτα σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού ransomware.

Έχουν εντοπιστεί αρκετές ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των κυβερνητικών υπηρεσιών, που έχουν αναγνωριστεί ως κανάλια για συνδέσμους σε αθλητικά στοιχήματα και διαδικτυακά παιχνίδια. Ορισμένες από αυτές τις παραβιασμένες πύλες περιλαμβάνουν:

  1. ciae.icar.gov.in – Agricultural Research Department, Government of India.
  2. foldcope.dbtindia.gov – Department of Biotechnology, Government of India.
  3. uia.mic.gov.in – UNESCO India.
  4. sic.mic.gov.in – School of Innovation Council, Government of India.
  5. etapal.mhada.gov.in – Housing Department, Government of Maharashtra.
  6. eresham.mp.gov.in – Resham Directorate, Government of Madhya Pradesh.
  7. uic.uk.gov.in – Uttarakhand Information Commission.
  8. services.bis.gov.in – Bureau of Indian Standards.
  9. chennaiport.gov.in – Chennai Port Authority.
Δείτε ακόμα: FTC: Οι Αμερικανοί έχουν χάσει $ 2,7 δισεκατομμύρια λόγω social media scams από το 2021
online betting

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι περισσότερες από 300 κυβερνητικές πύλες χρησιμοποιούνται για να εξαπλωθούν συνδέσμοι που σχετίζονται με δραστηριότητες online betting. Αυτοί οι συνδέσμοι είναι ιδιαίτερα ενεργοί κατά τη διάρκεια αγώνων κρίκετ, με πλημμύρα μηνυμάτων κατά τη διάρκεια ζωντανών αγώνων, ειδικά των δημοφιλών τουρνουά όπως το Indian Premier League (IPL).

Οι χάκερς εκμεταλλεύονται τις επίσημες διευθύνσεις URL των κυβερνητικών sites για διαφημιστικούς σκοπούς, εκμεταλλευόμενοι το ενδιαφέρον του κοινού για τους αγώνες κρίκετ που διεξάγονται. Καθώς οι χρήστες συνδέονται για να παίξουν παιχνίδια, κατευθύνονται μέσω μίας πύλης πληρωμής όπου ζητείται να φορτώσουν τα πορτοφόλια τους εκ των προτέρων. Η χρήση κρυπτονομισμάτων παρουσιάζεται συχνά ως μέσο πληρωμής για αυτές τις συναλλαγές. Τα κερδισμένα ποσά υποτίθεται ότι επιστρέφονται μέσω του ίδιου καναλιού.

Αυτή η αναδυόμενη απειλή κυβερνοασφάλειας υπογραμμίζει πόσο ευάλωτα είναι τα κυβερνητικά sites στην παρεμβολή και την επείγουσα ανάγκη για γρήγορα και ολοκληρωμένα μέτρα κυβερνοασφάλειας για την προστασία των κρίσιμων διαδικτυακών δομών.

Πώς μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει και να αποφύγει τις απάτες στοίχηματος στο διαδίκτυο;

Για να αναγνωρίσει κάποιος τις απάτες στοίχηματος στο διαδίκτυο, πρέπει πρώτα να είναι ενήμερος για τις τεχνικές που χρησιμοοπιούν οι απατεώνες. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν υπερβολικά υψηλές αποδόσεις, προσφορές που φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές, ή ιστοσελίδες που δεν έχουν κατάλληλη άδεια λειτουργίας.

Για να αποφύγει κάποιος τις απάτες, πρέπει να ελέγχει πάντα την αξιοπιστία της ιστοσελίδας στην οποία σκοπεύει να ποντάρει. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της εξέτασης των κριτικών και των σχολίων άλλων χρηστών, της έρευνας για την αξιοπιστία της ιστοσελίδας και της επιβεβαίωσης της άδειας λειγουργίας της.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να είναι κάποιος προσεκτικός με τις πληροφορίες που παρέχει στο διαδίκτυο. Οι απατεώνες μπορεί να χρησιμοποιήσουν προσωπικές πληροφορίες για να διαπράξουν απάτες, γι’ αυτό είναι καλό να μην κοινοποιεί κάποιος περισσότερες πληροφορίες από όσες είναι απαραίτητες.

Δείτε επίσης: Οι Αμερικανοί δέχτηκαν δύο δισεκατομμύρια spam και scam κλήσεις τον Οκτώβριο

Τέλος, είναι πάντα καλή ιδέα να παίζει κάποιος με μέτρο και να μην επενδύει περισσότερα χρήματα από όσα είναι πρόθυμος να χάσει. Η υπερβολική συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια μπορεί να οδηγήσει σε χρηματοοικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Πηγή: g2g.new

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS