ΑρχικήUpdatesΤο Discord θα προσφέρει περισσότερα παιχνίδια και apps μέσα στα chat του

Το Discord θα προσφέρει περισσότερα παιχνίδια και apps μέσα στα chat του

Το Discord θα προσφέρει σύντομα περισσότερα παιχνίδια και εφαρμογές μέσα στις συνομιλίες του. Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει ένα νέο SDK ανάπτυξης στις 18 Μαρτίου.

Τι είναι ένα SDK;

Ένα SDK (Software Development Kit) είναι ένα σύνολο εργαλείων που παρέχονται στους προγραμματιστές για τη δημιουργία λογισμικού. Χρειάζεστε συστατικά όπως debuggers, compilers και βιβλιοθήκες για να δημιουργήσετε κώδικα που τρέχει σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα, λειτουργικό σύστημα ή γλώσσα προγραμματισμού.

Δείτε επίσης: Midjourney: Νέο Χαρακτηριστικό για δημιουργία συνεπών εικονών

Το Discord έχει δοκιμάσει την ενσωμάτωση εφαρμογών και παιχνιδιών απευθείας στις συνομιλίες εδώ και καιρό, μέσω του χαρακτηριστικού Activities. Τώρα η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα αφιερωμένο SDK για προγραμματιστές ώστε να συμμετάσχουν στη διασκέδαση βασισμένη σε συνομιλίες. Το Embedded App SDK θα είναι διαθέσιμο από τις 18 Μαρτίου και επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εμπειρίες που ενσωματώνονται σε ένα iframe μέσα στο Discord.

Discord

“Πολλοί προγραμματιστές του Discord έχουν κοιτάξει τα Activities, αναρωτώμενοι πότε θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τα δικά τους”, έγραψε η εταιρεία σε μια ανάρτηση ιστολόγου. Πριν από αυτήν την ανακοίνωση, αυτά τα εργαλεία ήταν περιορισμένα σε επιλεγμένους προγραμματιστές. Αυτή τη στιγμή, οι χρήστες του Discord μπορούν να κάνουν πράγματα όπως να παρακολουθούν YouTube, να παίζουν πόκερ και να μοιράζονται έναν λευκό πίνακα ενώ συμμετέχουν σε μια συνομιλία. Το SDK αυτό πρέπει να ανοίξει τις πύλες και να επιτρέψει μια δραστική αύξηση στον αριθμό των διαθέσιμων κοινών εμπειριών.

Δείτε ακόμα: Ray-Ban Meta: Τώρα αναγνωρίζουν και περιγράφουν αξιοθέατα

Η πλατφόρμα επίσης επαναφέρει τις προτάσεις εφαρμογών. Αυτό το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να προτείνουν ιδέες εφαρμογών και να αποκτήσουν μέχρι και $30.000 σε χρηματοδότηση. Το Discord κατάφερε να χρηματοδοτήσει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων μιας κάμερας κοραλλιογενούς ύφαλου, ενός προσομοιωτή κατασκευής πόλεων και μιας εφαρμογής για ένα portfolio τέχνης, μεταξύ άλλων. Ποιος ξέρει τι θα φέρει το 2024.

Discord

Τέλος, το Discord ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει τεχνολογία για να επιτρέψει στους χρήστες να προσθέτουν εφαρμογές στους λογαριασμούς τους, έτσι ώστε αυτές οι εμπειρίες να τους ακολουθούν σε διάφορες εξυπηρετήσεις. Μια έκδοση beta αυτού του εργαλείου θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το SDK στις 18 Μαρτίου. Η εταιρεία λέει ότι οι χρήστες θα αρχίσουν να βλέπουν εφαρμογές να εμφανίζονται “μέσα σε DMs, ομαδικές συνομιλίες και μικρές εξυπηρετήσεις”.

Δείτε επίσης: Google Gemini: Περιορισμοί στα ερωτήματα που σχετίζονται με τις εκλογές

Αυτές οι ενημερώσεις έρχονται μόλις δύο μήνες μετά την ανακοίνωση ενός σκληρού γύρου απολύσεων που επηρέασε το 17% του προσωπικού της. Ο CEO Jason Citron είπε ότι οι περικοπές ήταν απαραίτητες για να τοποθετήσουν το Discord “στην καλύτερη θέση για να συνεχίσει να χτίζει μια ισχυρή και κερδοφόρα επιχείρηση.” Προς αυτήν την κατεύθυνση, η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα εταιρικής συνεργασίας με προγραμματιστές παιχνιδιών για να πωλούν θεματικά avatar και διάφορα εφέ προφίλ.

Πηγή: engadget

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS