ΑρχικήinetΗ Kara Swisher μιλά για τους τοξικούς γίγαντες της Big Tech

Η Kara Swisher μιλά για τους τοξικούς γίγαντες της Big Tech

Η Kara Swisher, μια δημοσιογράφος επιχειρήσεων, με ειδικότητα στις ανθρώπινες συμπεριφορές και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τον πλούτο και τη δύναμη, μίλησε για τους γίγαντες της Big Tech. Για περίπου τρεις δεκαετίες, έχει εξετάσει προσεκτικά την Silicon Valley – γράφοντας για την Washington Post, τη Wall Street Journal και τη New York Times, ιδρύοντας τον τεχνολογικό ιστότοπο Recode και ανοίγοντας το δρόμο στο podcasting. Η γραφή της πάντα επιτυγχάνει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ εσωτερικών γνώσεων και δριμύτητας. Το βιβλίο της με τίτλο Burn Book, παρουσιάζει τους CEO που είναι στο προσκήνιο της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια και αναλύει το χαρακτήρα και τις ενέργειές τους.

Δείτε επίσης: Google και Meta τείνουν να πληρώνουν καλύτερα τους software μηχανικούς τους

Kara Swisher Big Tech

Τον τίτλο, τον έχει εμπνευστεί από την ταινία του 2004 Mean Girls, στην οποία οι κεντρικοί χαρακτήρες διατηρούν ένα κοινό ημερολόγιο, γεμάτο με προσβολές και φήμες για τους συμμαθητές τους. Πέρα από το να διηγείται τη δική της ιστορία, το βιβλίο της Kara Swisher εστιάζεται σε περιγραφές ανθρώπων – κυρίως άνδρες της Big Tech- που έχει παρατηρήσει από κοντά, καθώς η πλούσια και επιδραστική τους φήμη έχει διογκωθεί: ο Bill Gates, ο Steve Jobs, ο Mark Zuckerberg, ο Jeff Bezos, ο Elon Musk, και οι Sergey Brin και Larry Page, ιδρυτές της Google.

Κάποιοι αναδύονται ως συγκεκριμένα, βαθιά σκεπτόμενα άτομα που τουλάχιστον κατανοούν τα μεγάλα ερωτήματα της εξουσίας που περιπλέκεται γύρω τους. Αντίθετα, άλλοι παρουσιάζονται με πιο κοφτερό τρόπο – ως “νέα ανερχόμενα θαύματα που είχα υποστηρίξει” και στο τέλος κάνουν την συγγραφέα να νιώθει “σαν γονιός που οι απόγονοί του έχουν μετατραπεί σε, ας πούμε, κάθαρματα“.

Δείτε ακόμα: Η Microsoft επιβεβαίωσε έναν ακόμη γύρο απολύσεων

Στο βιβλίο, η Swisher λέει ότι ο Zuckerberg είναι “ο πιο επιζήμιος άνδρας στην τεχνολογία“. Αντίθετα, ο Elon Musk χαρακτηρίζεται ως “ο πιο υποσχόμενος“, κάτι που αντικατοπτρίζει τη μακρόχρονη σκέψη της Swisher για τον ιδρυτή της Tesla και της SpaceX ως έναν από τους πιο υποσχόμενους ανθρώπους της τεχνολογικής βιομηχανίας. Το 2016, επικοινώνησε μαζί του πριν από τη μεγάλη συνάντηση με τον Trump, προειδοποιώντας ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θα τον “κοροϊδέψει”. Δύο χρόνια αργότερα, ο Musk της είπε πως είχε δίκιο.

Big Tech

Το βιβλίο της Kara Swisher αναφέρει κι άλλα πρόσωπα της Big Tech, την άποψή της για τα κατορθώματά τους και επίσης την εικόνα που έχει για τον καθένα από αυτούς. Αν ενδιφέρεστε για το βιβλίο της, μπορείτε να το βρείτε στο Amazon και στην επίσημη ιστοσελίδα τους βιβλίου.

Δείτε επίσης: Οι περισσότερες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν να βελτιστοποιήσουν σωστά τα IT budgets τους

Ποιες είναι οι κυριότερες εταιρείες Big Tech

Οι κυριότερες εταιρείες Big Tech παγκοσμίως είναι αρκετές και διαφορετικές μεταξύ τους. Ξεκινώντας με την Apple, η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην κατασκευή υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικών προϊόντων και λογισμικού. Στη συνέχεια, έχουμε την Microsoft, μια εταιρεία που έχει αφήσει το στίγμα της στον κόσμο των υπολογιστών με το λειτουργικό σύστημα Windows και τη σουίτα εφαρμογών Office. Η Google είναι επίσης μια από τις κυριότερες εταιρείες τεχνολογίας, με την πλατφόρμα αναζήτησης της να είναι η πιο δημοφιλής στον κόσμο και το λειτουργικό σύστημα Android της να κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των smartphones. Η Amazon, από την άλλη πλευρά, έχει εξελιχθεί από μια απλή ιστοσελίδα πώλησης βιβλίων σε έναν τεχνολογικό γίγαντα που προσφέρει υπηρεσίες cloud computing, ψηφιακό περιεχόμενο, καταναλωτικά προϊόντα και ακόμη και τηλεοπτικές παραγωγές. Τέλος, η Facebook είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων, με πλατφόρμες όπως το Instagram και το WhatsApp να βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της.

Πηγή: theguardian

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS