ΑρχικήinetΜαλαισία: Νέα έρευνα για την πτήση MH370, 10 χρόνια μετά την εξαφάνισή...

Μαλαισία: Νέα έρευνα για την πτήση MH370, 10 χρόνια μετά την εξαφάνισή της

Οι αρχές της Μαλαισίας εξετάζουν τη δυνατότητα επανεκκίνησης των ερευνών για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, 10 χρόνια μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

MH370 Μαλαισία

Το MH370 εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, μεταφέροντας 239 επιβάτες. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι το Boeing 777 παρέκκλινε από την πορεία του, πέρασε πίσω από την Μαλαισία και κατευθύνθηκε πιθανότατα προς τον Ινδικό Ωκεανό λόγω έλλειψης καυσίμων, όπου πιστεύεται ότι συνετρίβη.

Δείτε ακόμη: Ζήστε από κοντά την αποστολή Boeing Crew Flight Test της NASA

Μια μεγάλη έρευνα στην περιοχή, που είναι γνωστή για τις υποθαλάσσιες έρευνές της, ολοκληρώθηκε χωρίς επιτυχία.

Ο Υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Anthony Loke, δήλωσε αποφασισμένος για την εντοπισμό του MH370. Εξέφρασε την πρόθεσή του να ζητήσει από το υπουργικό συμβούλιο έγκριση για τη σύμβαση με την Ocean Infinity, εάν υπήρχαν αξιόπιστα στοιχεία που δείχνουν την τοποθεσία του αεροσκάφους και δήλωσε ότι “το κόστος δεν αποτελεί πρόβλημα”.

Το 2018, η Ocean Infinity προσπάθησε να εντοπίσει το MH370 και είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση της Μαλαισίας να ανταμείψει την εταιρεία μέχρι και 70 εκατομμύρια δολάρια εάν αυτή η αποστολή ήταν επιτυχής.

Από τότε, οι εξελίξεις στην τεχνολογία και τη ρομποτική έχουν ενισχύσει τις δυνατότητες της εταιρείας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Plunkett σε μια ανακοίνωση.

πτήση MH370 Μαλαισία

Διαβάστε επίσης: Ingenuity της NASA: Πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση στον Άρη

Ο Plunkett δήλωσε “Συνεργαζόμαστε με πολλούς ειδικούς, μερικούς εκτός της Ocean Infinity, για να συνεχίσουμε την ανάλυση των δεδομένων με την ελπίδα να περιορίσουμε την περιοχή αναζήτησης σε μια περιοχή όπου η επιτυχία είναι εφικτή”.

Πηγή: japantimes

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS