ΑρχικήyoutubeΗ SpaceX εκτοξεύει 27 ακόμα δορυφόρους Starlink

Η SpaceX εκτοξεύει 27 ακόμα δορυφόρους Starlink

Η SpaceX εκτόξευσε ένα νέο σύνολο δορυφόρων για το διαδίκτυο Starlink, από την Space Coast της Φλόριντα στις 29 Φεβρουαρίου, μια εκτόξευση που ακολούθησε την αναβολή της πρώτης εκτόξευσης αστροναυτών της χρονιάς από την εταιρεία.

Ένας πύραυλος SpaceX Falcon 9, που περιείχε 23 δορυφόρους Starlink, απογειώθηκε από το Space Launch Complex 40 στο Cape Canaveral Space Force Station στις 10:30 π.μ. ώρα Ανατολικής Ακτής.

SpaceX Starlink

Η SpaceX μεταβίβασε στις λειτουργίες εκτόξευσης για αυτήν την αποστολή, γνωστή ως Starlink 6-40, τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά την ακύρωση των σχεδίων της για την εκτόξευση τεσσάρων αστροναυτών προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για τη NASA, στην αποστολή Crew-8 της υπηρεσίας.

Η Αποστολή Crew-8 ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (1 Μαρτίου), αλλά η SpaceX την αναβάλλει για το Σάββατο το βράδυ (2 Μαρτίου) λόγω των ισχυρών ανέμων που θα μπορούσαν να εγείρουν ανησυχίες κατά τη διάρκεια των διαδικασιών της εκτόξευσης.

Η εκτόξευση του Starlink σηματοδότησε την 11η πτήση για αυτό το συγκεκριμένο πρώτο στάδιο του Falcon 9, το οποίο είχε ήδη βοηθήσει στην εκτόξευση πέντε αποστολών Starlink, τέσσερις εμπορικές πτήσεις δορυφόρων και μια αποστολή φορτίου της NASA χωρίς πλήρωμα προς τον ISS. Το booster επέστρεψε στη Γη περίπου 8 λεπτά μετά την απογείωση σήμερα, προσγειώθηκε στη θάλασσα στο πλοίο Just Read The Instructions για να μπορέσει να επιστραφεί στο λιμάνι για μια μελλοντική πτήση.

δορυφόροι Starlink

Η SpaceX εκτοξεύει τακτικά δορυφόρους Starlink σε τροχιά, καθώς εργάζεται για τη δημιουργία μιας τεράστιας δορυφορικής μάζας στο χαμηλότερο στρώμα της γήινης τροχιάς (LEO) προκειμένου να παρέχει παγκόσμια πρόσβαση σε υψηλής ταχύτητας internet απευθείας από το διάστημα. Η εταιρεία ελπίζει τελικά να έχει έως και 42.000 δορυφόρους στην LEO. Η πιο πρόσφατη αποστολή Starlink πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης: Amazon Project Kuiper: Ο ανταγωνιστής του Starlink εκτόξευσε δορυφόρους

Οι δορυφόροι που συμμετείχαν στην αποστολή ήταν οι εξελιγμένοι δορυφόροι Starlink Version 2 Mini της SpaceX.

Πηγή: space.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS