ΑρχικήinetΦλόριντα: Περιορίζει τα social media για τα παιδιά

Φλόριντα: Περιορίζει τα social media για τα παιδιά

Οι νομοθέτες της Φλόριντα θα εργαστούν σε ένα νομοσχέδιο για να αποτρέψουν τα παιδιά κάτω των 16 ετών από τη χρήση social media.

Δείτε επίσης: Οι χάκερ ψάχνουν τα πιθανά θηράματα στα social media

social media

Υπάρχουν νομοσχέδια που εξετάζονται στη Βουλή και το Σώμα των Αντιπροσώπων που απαιτούν από τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών.

Οι νομοθέτες αναφέρουν ότι χρειάζεται να εφαρμοστούν κάποια μέτρα για να αντιμετωπιστούν, όπως λένε, οι “καταστροφικές επιπτώσεις” των social media στα παιδιά και τους έφηβους.

Δύο εκδοχές του νομοσχεδίου:

  • Απαιτεί ένα νομοσχέδιο που θα υποχρεώσει τις πλατφόρμες social media να απαγορεύουν σε όλα τα παιδιά κάτω των 16 ετών να δημιουργούν λογαριασμούς.
  • Θα απαιτεί από τις πλατφόρμες να χρησιμοποιούν λογικές επαληθεύσεις ηλικίας για να ελέγχουν τις ηλικίες των ατόμων που δημιουργούν λογαριασμούς.
  • Θα πρέπει να απορρίπτονται οι λογαριασμοί εάν ο χρήστης δεν επαληθεύσει την ηλικία του.

Μία από τις προτάσεις (HB 1), που υποστηρίζεται από τους εκπροσώπους Tyler Sirois, και Fiona McFarland, θα απαιτούσε επίσης από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων να τερματίσουν υπάρχοντες λογαριασμούς που είναι “γνωστό” ότι ανήκουν σε ανήλικους κάτω των 16 ετών και θα επιτρέπει στους γονείς να ζητήσουν τη λήξη των λογαριασμών των ανηλίκων.

Τα νομοσχέδια υποβλήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή μετά από καθυστέρηση.

Δείτε ακόμα: Social Media: Ποιές εφαρμογές είναι πιθανότερο να διαγραφούν;

παιδιά

Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Βουλής Paul Renner, παρέθεσε στατιστικά από μια έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο βασισμένη σε έρευνα που διεξήχθη σε μαθητές λυκείου το 2021.

Όταν ρωτήθηκαν, “Έχετε βιώσει διαρκή αίσθημα λύπης ή απελπισίας τον τελευταίο χρόνο;“, το 57% απάντησε ναι, δήλωσε ο Renner. “Έχετε βιώσει προβλήματα ψυχικής υγείας τις τελευταίες 30 ημέρες;“, το 41% απάντησε ναι. Όταν ρωτήθηκαν “Έχετε σκεφτεί σοβαρά την αυτοκτονία την τελευταία χρονιά,” το 30% απάντησε ναι. Αυτή είναι η κληρονομιά των social media και αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Ωστόσο, πρέπει να ενεργήσουμε.

Το House Regulatory Reform & Economic Development Subcommittee της Βουλής θα ασχοληθεί με τα νομοσχέδια, τα οποία αποτελούν προτεραιότητες για τον Renner.

Ένα άλλο νομοσχέδιο (ΠΑ 3), που υποστηρίζεται από τον βουλευτή Chase Tramont, θα απαιτούσε την επαλήθευση της ηλικίας για να προσπαθήσει να εμποδίσει τα άτομα κάτω των 18 ετών να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο στο διαδίκτυο, όπως η πορνογραφία. Παρόμοιες προσπάθειες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα αποδείχθηκαν περίπλοκες και διχαστικές.

Δείτε επίσης: Η X Social Media μηνύει την X (Twitter) του Musk για παραβίαση εμπορικού σήματος

Ένα από τα κύρια ζητήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στα social media είναι η παραβίαση της ιδιωτικότητας. Τα παιδιά μπορεί να μην κατανοούν πλήρως τις συνέπειες της δημοσίευσης προσωπικών πληροφοριών, όπως ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα ή φωτογραφίες. Επιπλέον, τα παιδιά μπορεί να εκτεθούν σε ακατάλληλο περιεχόμενο ή να γίνουν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού. Το cyberbullying μπορεί να έχει σοβαρές ψυχολογικές συνέπειες, ενώ το ακατάλληλο περιεχόμενο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του παιδιού.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η επαφή με άγνωστα άτομα. Τα παιδιά μπορεί να δεχτούν αιτήματα φιλίας ή μηνύματα από άτομα που δεν γνωρίζουν, τα οποία μπορεί να έχουν κακόβουλες προθέσεις. Τέλος, τα παιδιά μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα σχετικά με την ψηφιακή επιρροή και την πίεση των ομοτίμων. Τα social media μπορεί να ενθαρρύνουν την σύγκριση με τους άλλους, την αναζήτηση της έγκρισης και την ανεπαρκή αυτοεκτίμηση.

Πηγή: News4JAX

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS