ΑρχικήsecurityΕταιρείες κατασκευής chip δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση

Εταιρείες κατασκευής chip δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση

Χάκερς από τη Βόρεια Κορέα, που υποστηρίζονται από την Πιονγκγιάνγκ, παραβίασαν δύο νοτιοκορεατικές εταιρείες microchip, πιθανότατα με σκοπό να κλέψουν πληροφορίες σχετικά με ένα τοπικό πρόγραμμα κατασκευής chip, σύμφωνα με την υπηρεσία κατασκοπείας της Σεούλ.

εταιρείες chip κυβερνοεπίθεση

Η υπηρεσία συμβούλευσε τις εταιρείες να λάβουν μέτρα προστασίας έπειτα από κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, όπου κλάπηκαν σχέδια προϊόντων και εγκαταστάσεων παραγωγής. Οι χάκερς χρησιμοποίησαν την τεχνική του “living off the land”, μια μέθοδο βασισμένη σε ήδη εγκατεστημένο λογισμικό, το οποίο είναι δυσεύρετο.

Δείτε επίσης: Hackers υπέρ της Χαμάς στοχεύουν το Ισραήλ με το BiBi malware

Η υπηρεσία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την χάκινγκ συμμορία και τους στόχους της, παρά μόνο ότι οι χάκερς επικεντρώθηκαν σε servers που συνδέονται στο ίντερνετ. Σημειώνεται ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να έχει αρχίσει προετοιμασίες για την παραγωγή δικών της ημιαγωγών επειδή αντιμετωπίζει πρόβλημα με την προμήθεια chip, λόγω των κυρώσεων.

Η Βόρεια Κορέα κατηγορείται επίσης, ότι πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις με στόχο τράπεζες παγκοσμίως, κλοπή μυστικών που χρησιμοποιούνται για προάσπιση και άμυνα, εκβιάζει για χρήματα μέσω ransomware και αποσπά ψηφιακά νομίσματα. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο στόχος της είναι κυρίως η Νότια Κορέα, με την οποία παραμένει σε κατάσταση πολέμου.

εταιρείες chip κυβερνοεπίθεση

Δείτε περισσότερα: Hackers από τη Βόρεια Κορέα στοχεύουν τον αμυντικό τομέα

Η υπηρεσία κατασκοπείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να έχει αρχίσει να εστιάζει τις επιθέσεις της στον κυβερνοχώρο στον τομέα των chip από το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για την ανάπτυξη δορυφόρων και πυραύλων.

Πηγή: bnnbloomberg

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS