ΑρχικήsecurityHacking ομάδα από τη Βόρεια Κορέα Υποκλέπτει Δεδομένα

Hacking ομάδα από τη Βόρεια Κορέα Υποκλέπτει Δεδομένα

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ερευνά εάν μια ομάδα hacking από τη Βόρεια Κορέα, που κατηγορείται για κλοπή δεδομένων, έχει αποκτήσει πρόσβαση και σε πληροφορίες σχετικά με αμυντική τεχνολογία.

Βόρεια Κορέα hacking

Δείτε περισσότερα: Οι AeroBlade hackers στοχεύουν αεροδιαστημικές εταιρείες στις ΗΠΑ

Σε αυτές τις πληροφορίες συμπεριλαμβάνεται ένα αντιαεροπορικό σύστημα λέιζερ, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας της Σεούλ. Η έρευνα που διεξάγεται σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) αποσκοπεί στο να καθορίσει την έκταση των δεδομένων που έχει λάβει η ομάδα, γνωστή ως Andariel, υπό την ηγεσία του Jeong Jin-ho, επικεφαλής μιας ομάδας στη Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία της Σεούλ που διερευνά την υπόθεση.

Το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το 2019, κατέταξε την ομάδα hacking ως χρηματοδοτούμενη από το κράτος της Βόρειας Κορέας. Αυτή η ομάδα επικεντρώνεται στη διεξαγωγή κακόβουλων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, προσπαθώντας να προκαλέσει ζημιές σε ξένες επιχειρήσεις, κυβερνητικές υπηρεσίες και την αμυντική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτή την εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι η μυστική αποθήκη περιείχε σημαντικά αποκρυφισμένα μυστικά της Νότιας Κορέας. Οι οντότητες που επλήγησαν περιλάμβαναν ερευνητικά ινστιτούτα και φαρμακευτικές εταιρείες, όπως αναφέρεται σε προηγούμενη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι hackers παρέλαβαν περίπου 250 αρχεία, ισοδύναμα με 1,2 terabyte πληροφοριών και δεδομένων. Η ομάδα πραγματοποίησε 83 εισβολές σε μια περιοχή της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας, το Πιονγκγιάνγ, μέσω ενός ενδιάμεσου διακομιστή από τον περασμένο Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο διακομιστής χρησιμοποιήθηκε για την πρόσβαση στους ιστότοπους εταιρειών και ιδρυμάτων, με τον όμιλο να εκμεταλλεύεται μια υπηρεσία φιλοξενίας στη Νότια Κορέα που ενοικιάζει διακομιστές σε ανώνυμους πελάτες. Επιπλέον, η ομάδα κατάφερε να αποκτήσει bitcoins αξίας 357.866 δολαρίων από τρεις νοτιοκορεατικές και ξένες εταιρείες με χρήση ransomware, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: Ethical Hacking: Η Κρυφή Πλευρά της Κυβερνοασφάλειας

Οι βορειοκορεάτες hackers έχουν κατηγορηθεί για κυβερνοεπιθέσεις που συμψηφίζουν εκατομμύρια δολάρια, αν και η Πιονγκγιάνγκ είχε προηγουμένως αρνηθεί ότι εμπλέκεται σε έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Βόρεια Κορέα hacking

Μια αλλοδαπή γυναίκα υποβλήθηκε σε έρευνα σχετικά με επιθέσεις ransomware, καθώς μια ποσότητα Bitcoin μεταφέρθηκε από τον τραπεζικό της λογαριασμό και αναλήφθηκε από μια τράπεζα στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή σε παράνομες ενέργειες.

Πηγή: deccanherald.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS